AutoRai

Nissan op de Autosalon van Parijs

(9/18/2006)
Na de internationale introductie van de Qashqai toont Nissan zijn nieuwe compacte crossover voor het eerst aan het grote publiek tijdens de tweejaarlijkse autotentoonstelling van Parijs, de Salon van Parijs. De nieuwe Qashqai borduurt voort op de in 2004 tijdens de autotentoonstelling van Genève onder dezelfde naam getoonde experimentele auto. De Qashqai is voor Nissan in Europa een compleet nieuw model, waarvan de verkoop in februari 2007 start.

De Qashqai zal klanten aanspreken die een meer dynamische, aansprekende auto willen rijden dan een traditionele sedan uit de middenklasse, maar die een compacte SUV te groot en âteveel 4x4â vinden.

Micra Active Luxury
Naast de Qashqai brengt Nissan een nieuwe uitvoering van de populaire compacte hatchback, de Micra. De auto is ontworpen voor de moderne jonge stedeling die een compacte auto zoekt maar niet wil inboeten op luxe en prestige. De nieuwe uitvoering âActive Luxuryâ wordt zowel op de Micra als de Micra C+C leverbaar.

Het interieur wordt uitgevoerd in lichtgrijs, geperforeerd Alcantara^(TM) in combinatie met zacht nappaleder van de beste kwaliteit. Alle stoelen worden voorzien van een gedistingeerde, in leer uitgevoerde terracottakleurige streep over de volle lengte van zitting en rugleuning. Als staaltje van verfijning komt de kleur terracotta terug in het dashboardkastje.

De deuren zijn aan de binnenkant afgewerkt met lichtgrijs Alcantara^(TM), terwijl de deurgrepen en alle andere details in zijdeglans chroom zijn uitgevoerd. Een met antracietkleurig leder bekleed stuurwiel met terracottakleurig stiksel maakt het geheel compleet.

De van een crèmekleurige wijzerplaat voorziene snelheidsmeter en toerenteller zijn in een ring van zijdeglans chroom gevat en bij het openen van de deuren komt een aluminium dorpel in het zicht.

Voor de Micra en Micra C+C Active Luxury is een nieuwe, zachtgrijze en exclusieve kleur geïntroduceerd, die zich nog het best laat beschrijven als porceleinkleurig. De lichtmetalen 16-inchwielen met elf spaken van de Micra C+C worden standaard toegepast. Samen met verchroomde koplampranden, een bescheiden spoiler achterop en kleine mistlampen vóór zorgen zij voor een tijdloos luxueus uiterlijk.

De uitvoering Active Luxury is standaard zeer compleet uitgevoerd. Een audiosysteem met een wisselaar voor zes cdâs, volautomatische airconditioning, sportstoelen vóór met verwarmde zittingen en lendesteun zijn alle beschikbaar, net als ruitewissers met regensensor en automatisch in hoogte aanpassende koplampen.

De verkoop van de Micra Active Luxury start midden september in heel Europa.

2007 Pathfinder
De Pathfinder wordt voor 2007 verder geperfectioneerd door toepassing van elektronische hulpsystemen voor het afdalen van steile hellingen en het maken van feilloze starts heuvelopwaarts op de versies met automatische transmissie.

Het âafdaalsysteemâ gebruikt speciale software om de snelheid van de auto tijdens steile afdalingen te regelen, zodat de berijder zich kan concentreren op het sturen, zonder zich zorgen te hoeven maken over het rempedaal.

Het tweede systeem, werkt op vergelijkbare wijze. De remmen van de Pathfinder blijven tot drie seconden in actie nadat de bestuurder het rempedaal heeft losgelaten. Zodoende heeft de bestuurder de tijd om zich op het omhoog wegrijden te concentreren zonder angst te hoeven hebben voor âachteruit zakkenâ.

Voorts voldoet de Pathfinder van het modeljaar 2007 aan de Euro4-emissienormen door standaard toepassing van een roetfilter op de Pathfinder met automatische transmissie. Op de handgeschakelde versies is het roetfilter een optie.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster