AutoRai

Chevrolet wint Duits ADAC Procar 2006 kampioenschap

(9/18/2006)
Met nog twee races te gaan heeft Chevrolet nu al het rijderskampioenschap in de prestigieuze Duitse ADAC Procar toerwagenserie 2006 in de wacht gesleept. De seizoensfinale in oktober in de Motorsport Arena van Oschersleben is daardoor een formaliteit geworden.
Een opmerkelijk resultaat, want Chevrolet neemt dit jaar voor het eerst deel aan dit kampioenschap met het Zwitserse Maurer Motorsport team dat twee WTCC Chevrolets inzet. Kampioen werd Chevrolet-coureur Vincent Radermecker, die de regerend Duits Procar kampioen Mathias Schläppi in zijn Toyota Corolla T-Sport achter zich hield op het supersnelle circuit van Salzburg. Het Chevrolet Maurer team staat nu ook op kop van het merkenkampioenschap.

Radermecker
Radermecker domineerde de Duitse Procar series dit seizoen met zijn Chevrolet en wist tijdens de WTCC-race in Brno, ondanks dat hij nauwelijks had kunnen trainen, de derde plaats in de Independent Trophy te veroveren.

Na de start van de eerste race lagen de beide Chevrolets van het Maurer-team op kop, maar werden na enige tijd gepasseerd door Kissling in een Opel Astra GTC, die echter als gastrijder onder andere reglementen reed, waarbij meer modificaties aan de auto zijn toegestaan. Ook in de tweede race lag Radermecker in de beginfase van de race op kop. Maar na enige tijd liet hij Kissling in zijn Opel gaan. âDoor de andere reglementen was de strijd ongelijk, maar omdat mijn grootste concurrent voor de kampioenstitel, regerend kampioen Schläppi, geen punten scoorde, kon ik al tijdens de race een beetje beginnen aan het vieren van kampioenstitel,â aldus de kersverse kampioen. Niet alleen won Radermecker de titel, maar ook nog eens de race, omdat Kissling de finish niet haalde.

Rainer Bastuck, ook in een Chevrolet Nubira, eindigde als tweede, ondanks dat hij vanuit de pits had moeten starten. Teammanager Maurer: âWij hebben met de twee Chevrolets dit weekend uitstekend gescoord en de titel bij de rijders is binnen. Nu mikken wij ook nog op het kampioenschap bij de teams. Ik kijk uit naar de finaleraces in Oschersleben.â

Chevrolet
Chevrolet is twee jaar geleden voor het eerst actief geworden op het allerhoogste niveau in de autosport, de toerwagenraces in het WTCC, met de nieuwe Chevrolet Nubira. Pieter Stokman, Manager Public Relations van Chevrolet Nederland: âHet eerste jaar van onze deelname aan het WTCC was het onze doelstelling om zoveel mogelijk ervaring op te doen, terwijl wij ons in het tweede jaar, het seizoen 2006, hebben gericht op het regelmatig in de kopgroep meestrijden. Met twee overwinningen dit seizoen en enkele prima prestaties hebben we onze doelstellingen zeker gehaald en zelfs meer dan dat. Bovendien is Chevrolet Nederland succesvol actief in de rallysport met de Chevrolet Kalos Rally Challenge. Chevrolet heeft zich dus in korte tijd ontwikkeld tot een autosportief automerk!â

Eerste vrouw in het WTCC â MarÃa de Villota met Chevrolet Nubira WTCC De Spaanse vrouwelijke coureur MarÃa de Villota zal met één van de twee Maurer Chevrolets Nubira deelnemen aan de WTCC-races die in oktober op het circuit van Valencia zullen worden verreden. MarÃa de Villota is 26 jaar geleden in Madrid geboren en neemt dit seizoen deel aan de Ferrari Challenge Europe met een Ferrari F430.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster