Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 18 september 2006

Man aangehouden na mishandeling minderjarigen

TILBURG De politie heeft gisteravond, om 21.30 uur, in een woning in de wijk Groenewoud, een 37 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. De man wilde eerder die avond enkele minderjarige jongens aanspreken op hun gedrag, nadat ze steentjes tegen het raam van de woning van de Tilburger hadden gegooid. Toen de jongens het, bij het zien van de verdachte, op een rennen zette, lukte het de man de jongens, die de leeftijd van 9 en 13 jaar hebben, nabij het Silvrettapad te achterhalen. Volgens getuigen benaderde hij de jongens op een agressieve manier en pakte hen met teveel kracht vast. De familie van de jongens, die het met deze gang van zaken niet eens was, ging verhaal halen bij de Tilburger waarna de politie in kennis gesteld werd. De verdachte legde op het bureau een ontkennende verklaring af.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

TILBURG In een woning in de wijk Fatima hebben agenten vanmorgen om 00.45 uur, een 47 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. Een getuige had gezien dat een vrouw, voor de woning op de openbare weg, een klap van de verdachte in haar gezicht had gekregen. Hierop stelde hij de politie in kennis die direct ter plaatse kwam. Het slachtoffer, een 45 jarige vrouw uit Tilburg was op dat moment niet meer bij de woning. Na onderzoek kregen de agenten contact met de vrouw die hun vertelde zowel in de woning als buiten mishandeld te zijn. Deze mishandeling bestond uit het slaan in het gezicht en in de maagstreek. Aanleiding was een ruzie die eerder op de avond in de woning plaats vond.

Man aangehouden na vernielen urinoir

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, tegen 00.30 uur op het Piusplein een 20 jarige inwoner uit Oisterwijk aangehouden voor vernieling. De man, die verkeerde onder invloed van alcohol of andere middelen, had in de toiletruimte van een horecagelegenheid opzettelijk een urinoir vernield door er een bierglas in te gooien. Ook buiten het toilet gedroeg de man zich erg agressief. Gealarmeerde agenten hebben de man vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man verklaarde dat hij, door drank- en drugsgebruik, niets meer van de vernieling te kunnen herinneren. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Conflict mondt uit in vechtpartij

TILBURG De politie heeft gisteravond, tegen 23.30 uur, in de Dolomietenweide te Tilburg een vechtpartij in de kiem gesmoord. De vechtpartij ontstond, nadat een 18 jarige Tilburger in de brandgang achter de woningen een conflict kreeg met diens toekomstige schoonvader. Een 31 jarige buurtbewoner was het niet eens met de stemverheffingen waarmee gesproken werd. Toen hij zich daarover bij het tweetal beklaagde, kreeg hij een ontwijkend antwoord. Het gevolg was dat andere bewoners zich eveneens met het conflict gingen bemoeien wat uitmondde in een vechtpartij, waar ongeveer tien personen bij betrokken waren. Gealarmeerde agenten scheidden de partijen waardoor de rust hersteld werd. Van de 18 jarige Tilburger werd een verklaring opgenomen.

Politie houdt man aan voor het niet voldoen aan bevel of vordering

TILBURG De politie heeft vanmorgen op de Spoordijk, een 21 jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man wilde zijn vriendin, die kort daarvoor aangehouden was voor belediging, goederen geven. Toen de agenten hem vertelden dat dat niet mogelijk was, probeerde de Tilburger de dienstfiets van een agent weg te duwen. Toen dat niet lukte sprong hij over de fiets heen, om zo bij zijn vriendin uit te komen. De agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Auteur: Desiree Brabers