Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (18/09)

BERGEN OP ZOOM, 18 september 2006

Politie houdt verdachte aan voor huiselijk geweld
HALSTEREN: De politie heeft zondagavond kort voor 20.30 uur een 43-jarige man uit Halsteren aangehouden, die ervan wordt verdacht kort tevoren zijn partner te hebben mishandeld. Toen de politie bij de echtelijke woning arriveerde, was de man daar niet meer, maar toen hij zich korte tijd later wederom meldde, werd hij aangehouden. Omdat de man zich in eerste instantie tegen zijn aanhouding verzette, moest één van de politiemensen pepperspray gebruiken om de verdachte onder controle te kunnen krijgen. De man is maandagmorgen in verzekering gesteld.

Vrouw (75) gewond na brutale tasjesroof
ROOSENDAAL: Een 75-jarige vrouw uit Roosendaal is zondagavond gewond geraakt bij een brutale tasjesroof. De vrouw fietste omstreeks 22.30 uur naast haar 79-jarige vriendin over de Parklaan, toen een scooter naast haar kwam rijden, waarop zich twee personen bevonden. Eén van hen greep de handtas van de 75-jarige vrouw vast, die aan het stuur van de fiets hing. Hierdoor kwam de bejaarde vrouw ruw ten val. Zij kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. Haar tas en de fiets werden met de scooter meegesleurd, maar een stuk verderop door de daders achtergelaten. De vrouw is door de ambulance meegenomen en later op de avond thuis afgezet. Zij heeft een hersenschudding en schaafwonden opgelopen. Daarnaast is ze uiteraard behoorlijk ontdaan van het gebeuren.

Fietser (9) lichtgewond bij aanrijding
HOEVEN: Een 9-jarige fietser is maandagochtend lichtgewond geraakt toen hij in aanrijding kwam met een personenauto. De jongen fietste over de Ribesstraat toen hij bij het uitkomen van de straat, met vermoedelijk erg hoge snelheid, een personenauto over het hoofd zag en daar tegenaan reed. Hij kwam daarbij ten val en moest met lichte verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de personenauto, een 33-jarige inwoonster van Hoeven, had de fietser ook te laat gezien waardoor zij de aanrijding niet meer kon voorkomen.

Auto buit bij woninginbraak

ROOSENDAAL: Bij een woninginbraak aan de Benoitlaan is maandagnacht rond 04.15 uur een auto meegenomen. De daders konden de woning binnenkomen door te hengelen door het openstaande klepraampje op de benedenverdieping van de woning. De bewoners werden rond 04.15 uur wakker van een geluid uit de woonkamer. Toen zij gingen kijken zagen zij de televisie voor de bank staan en was een tweetal sleutelbossen meegenomen. Ook de personenauto, merk Ford Ka, kleur zwart en voorzien van het kenteken RV-DX-58 was meegenomen. Medewerkers van de technische recherche stellen een sporenonderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst