Datum: 18 september 2006

( Sassenheim Ammoniak ontsnapt in bedrijf

Brandweer, Politie en GHOR zijn maandagmorgen 18 september in actie gekomen bij een bedrijf aan de Edisonstraat. Rond 06.30 uur werd gemeld dat in het bedrijf mogelijk Ammoniakdampen zouden hangen. Een medewerkster was onwel geworden. Het bedrijf ontruimde het pand. De vrouw werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht maar kon al weer snel huiswaarts. De brandweer verrichtte metingen en stelde daarbij vast dat er in het bedrijf sprake was van een bovennormale waarde Ammoniakdamp. Vermoedelijk zijn deze dampen ontstaan na een storing die zich een dag eerder voordeed in een koelinstallatie en zijn blijven hangen. Na deze vaststelling en dat het niet ging om een lek in de installatie werd het bedrijf ontlucht en Ammoniakresten afgevoerd. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest. In de loop van de middag gaf de brandweer het bedrijf weer vrij.

Noordwijkerhout Vernieling verkeersbord

De politie heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 september zes jongens van 17(5) en 18 jaar uit De Zilk aangehouden op verdenking van vernieling van een verkeersbord op de Herenweg. Een getuige zag de jongens wegfietsen in de richting van de De Zilk en belde de politie. Ter hoogte van de Corneliabrug werden de jongens aangetroffen. Een van hen had een verkeersbord in de hand, maar gooide deze neer bij het zien van de politie. Het verkeersbord bleek met grof geweld van de verkeerspaal losgetrokken te zijn. De verdachten werden aangehouden. De route die de jongens vanaf de Herenweg hadden gefietst werd nu teruggereden. Langs het fietspad waren twee witte onderborden met een zwarte pijl omgedraaid.

Leiden Valse aangifte van verkrachting

De politie maakt proces verbaal op tegen een 14 jarige Leidse naar aanleiding van het doen van een valse aangifte van verkrachting. Het meisje had in juni aangifte gedaan bij de afdeling Sociale Jeugd- en Zedenpolitie van Politie Hollands Midden. Het meisje zou lastiggevallen en verkracht zijn op de Sumatrastraat door een onbekende man. Tijdens het onderzoek stuitte de politie op tegenstrijdigheden in haar verklaringen en confronteerde uiteindelijke de Leidse daarmee. Het meisje gaf toe het hele verhaal verzonnen te hebben.

Leiden Onderzoek naar steekpartij

De recherche van de politie Leiden-Voorschoten stelt een onderzoek in naar een steekpartij. Rond middernacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 september werd een 20 jarige Leidenaar hevig bloedend aangetroffen op de Kraaierstraat/4e Binnenvestgracht door passanten. De Leidenaar werd overgebracht naar het LUMC waar hij werd geopereerd. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche via telefoonnummer 071 - 4090845.

Rijpwetering Man valt uit boom

Een 38 jarige Leidenaar is zaterdag 16 september rond 20.00 uur op het eiland de Kever in de Kagerplassen uit een boom van zes meter hoogte gevallen. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De hulpverlening werd omvangrijk omdat de hulpverleners per boot overgevaren moesten worden en er ter plaatse uiteindelijk een helicopter noodzakelijk was. Hoewel ambulances ter plaatse waren werd, vanwege mogelijk wervelletsel, besloten het slachtoffer per helicopter over te brengen naar het ziekenhuis. Een trauma-helicopter werd gezien de locatie en de beperkte landingsmogelijkheden niet ingezet. Uiteindelijk werd uitgeweken naar een helicopter van het SAR (Search and Rescue) uit Den Helder. Om een zichtbare landingsplaats te creëren werd assistentie verleend door de brandweer Amstelveen. Met een trailbare boot werd de plaats gemarkeerd en werd er voor meer verlichting gezorgd op de plaats van het ongeval door een linie te vormen met lampen. Een politieboot en een brandweerboot werden ingezet om het water rond de landingsbaan vrij te houden. Behalve de hulpdiensten heeft ook een omstander met een speedboot veel hulp en bijstand geboden door medewerkers van de hulpdiensten en materieel over te varen. Omstreeks 22.15 uur kon de heli landen en werd de Leidenaar overgebracht naar het VU Ziekenhuis. Het slachtoffer bleek een aantal gebroken ribben te hebben.

Krimpen aan de Lek Diefstal uit supermarkt

Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Hoofdstraat heeft zaterdagmorgen, 16 september, een 30 jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek aangehouden op verdenking van diefstal uit de winkel. De vrouw werd betrapt toen zij enkele goederen niet afrekende bij de kassa. De vrouw werd aangesproken op de diefstal en aangehouden waarna de politie werd geïnformeerd.

Berkenwoude Diverse bekeuringen voor bromfietser

De politie heeft zaterdag 16 september een 16 jarige bromfietser uit Berkenwoude bekeurd voor diverse overtredingen. De jongen werd op de Benedenheulseweg staande gehouden. De bromfiets bleek diverse technische mankementen te hebben en niet verzekerd te zijn. Tevens droeg de jongen geen helm tijdens het rijden en is hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Agenten zagen bovendien hoe de bromfietser op de Schenkel nog net twee fietsers kon ontwijken. Ook voor dit rijgedrag kreeg hij een bekeuring.

Schoonhoven Bekeuringen voor niet dragen gordel

De politie heeft zaterdag 16 september eind van de middag drie personen bekeurd op de Rotterdamseweg voor het niet dragen van de autogordel. Een boete hiervoor bedraagt 75 euro.

Lekkerkerk Diefstal geld uit woning

In de avond van zaterdag 16 en de nacht van zondag 17 september is ingebroken in een woning aan de Kerkweg. Men kwam de woning binnen door een deur open te breken. Nadat de woning was doorzocht werd een geldbedrag gestolen.

Stolwijk Valse melding zedenzaak

Vorige week is bij Politie Hollands Midden melding gedaan van een zedendelict op de Goudseweg. Een vrouw zou maandagavond, 11 september, slachtoffer zijn geworden van dat zedendelict. De politie heeft hier onderzoek naar gedaan. Ook een passantenonderzoek maakte hier deel van uit. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat er geen sprake was van een strafbaar feit.

Bergambacht Diefstal van bouwterrein De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van ongeveer 10 haspels vanaf het bouwterrein aan Provinciale weg. De toegang tot het bouwterrein is verkregen via het openbreken van de toegangshekken. De weggenomen goederen zijn van dusdanige grote dat het onmogelijk is geweest om de goederen zonder vrachtauto weg te nemen. De politie vraagt of er getuigen zijn van de diefstal die in de nacht van zondag 17 op maandag 18 september heeft plaatsgevonden. Mogelijk dat iemand een vrachtauto heeft zien wegrijden van het bouwterrein. Getuigen kunnen zich melden bij het politieteam van de Krimpenerwaard via 0900-8844.

Gouda Politie doet onderzoek naar inbraak in winkels

De politie doet onderzoek naar inbraken in twee winkels aan de Gildenburg. Tussen zaterdagavond 16 en maandagmorgen 18 september vonden deze plaats. Bij een drankenwinkel is het bij een poging gebleven. Bij een drogisterij wist men wel via het dak binnen te komen en zijn er een onbekende hoeveelheid dure parfums uit de schappen weggenomen. Ook werden er scheermessen en werd er geld gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --