Stichting Wakker Dier

Directeurswissel stichting wakker dier

Persbericht - 18 september 2006

Mr. Marianne Thieme (34) legt haar functie bij Stichting Wakker Dier neer om zich in de komende maanden te kunnen wijden aan de verkiezingscampagne van de Partij voor de Dieren, waarvan ze voorzitter en beoogd lijsttrekker is. Tijdens haar afwezigheid zal mr. Arthur Wiltink (46) de directeursfunctie vervullen. Hij zal zich met name richten op de campagne tegen de onverdoofde castratie van biggen die komende maanden een extra impuls gaat krijgen.

Marianne Thieme is sinds juni 2004 directeur van Wakker Dier. In deze periode ontwikkelde Wakker Dier zich tot dé luis in de pels van de bio-industrie. Zo publiceerde Wakker Dier in 2005 een door de politiek geheim gehouden politierapport van de KLPD waarin ernstige misstanden in de vee(voer)sector stonden. Ook startte zij de succesvolle campagne `rem het virus, eet geen kip' waarbij de relatie werd gelegd tussen de kipconsumptie en verspreiding van vogelpest. Al deze campagnes leidden tot rechtzaken van de vleesindustrie die echter allemaal door Wakker Dier werden gewonnen. Marianne Thieme werd als gevolg van haar activiteiten voor Wakker Dier, in augustus door vakblad de Boerderij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland waar het gaat om de economische en maatschappelijke positie van boeren. Als Marianne Thieme niet voor de Partij voor de Dieren in de kamer wordt gekozen zal ze terugkeren bij Wakker Dier.

Mr. Arthur Wiltink neemt het directeursstokje tijdelijk over. Hij heeft als voormalig manager in de voedings industrie veel kennis en ervaring opgedaan met de werk- en denkwijze van grote bedrijven. Arthur Wiltink: `Het grootschalige leed in de bio-industrie past niet in een ontwikkeld land als Nederland. Dit deed me eerder besluiten geen (industrie)vlees meer te eten.' Nu wil hij zijn ervaring gebruiken om het bedrijfsleven aan te zetten tot een diervriendelijker wijze van produceren. De komende 3 maanden zal Wiltink zich daarbij vooral richten op de onverdoofde castratie van biggen. Voedingsbedrijven dragen hiervoor een grote verantwoordelijkheid waarop Wakker Dier hen de komende tijd zal aanspreken.