Politie Drenthe

Maandagmiddag

Emmen, 18-09-2006

Frontale botsing
SCHOONEBEEK Twee bestuurders zijn zondagmiddag frontaal op elkaar gebotst aan de Europaweg. Een 24-jarige man uit Schoonebeek raakte door nog onbekende oorzaak op de linker weghelft en botste op een 52-jarige tegemoetkomer uit Veenoord. Beide bestuurders raakten gewond en zijn één nacht ter observatie in het ziekenhuis in Emmen opgenomen. De voertuigen zijn weggesleept. (BPS 06-180625)

Huiselijk geweld
ERICA De politie heeft zondagavond een 56-jarige man uit Erica aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Een 52-jarige vrouw uit Erica deed aangifte van mishandeling. De man is ingesloten verhoor. (BPS 06-180613)

Met alcohol op achter het stuur
EMMEN Agenten hebben een 19-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden wegens het rijden onder invloed. De jongeman reed aan de Splitting. Op het bureau blies hij 555 ugl. Er is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-180665)

Inbraak in gemeentehuis
EMMEN De politie heeft zondagavond een 39-jarige man uit Schoonebeek aangehouden. Getuigen zagen dat de man met een flatscreen uit het gemeentehuis aan het Raadhuisplein was gelopen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Bij het gemeentehuis aangekomen bleek een raam te zijn vernield. Bovendien waren twee andere flatscreens reeds klaar gezet, zodat de verdachte ze kon meenemen. (BPS 06-180609)

Op verboden terrein
HOOGEVEEN De politie heeft zondagmiddag twee jongens van 14, twee jongens van 15, een 16-jarige jongen en één waarvan de leeftijd nog niet van bekend is uit Hoogeveen aangehouden. Er kwam een melding binnen bij de politie dat er jongeren bij het bouwterrein aan het Groot Koolwitje waren. Bij het zien van de politie gingen de vier jongens er op de fiets vandoor. Twee van hen konden direct worden aangehouden. Kort daarna zag een getuige de andere twee jongens fietsen, waarop zij aangehouden konden worden. De jongens zijn verhoord en kregen een bekeuring mee omdat ze zich op verboden terrein bevonden. (BPS 06-180587)

Politie controleert op vervoer van kinderen naar school RODEN De politie heeft maandagmorgen vanaf 8.00 uur gecontroleerd aan de Klimop en de Molenweg, dichtbij een school. Er is gecontroleerd op het vervoer van kinderen die naar school werden gebracht. Uiteindelijk zijn 11 bestuurders gecontroleerd. Eén van hen kreeg een verbaal omdat een kind geen gordel droeg. (BPS 06-180854)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, tel. 0592 - 36 1280.