Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/09)

OOSTERHOUT NB, 18 september 2006

Autodieven op heterdaad ingerekend

OOSTERHOUT: Dankzij oplettende getuigen kon de Oosterhoutse politie twee autodieven op heterdaad inrekenen. Agenten kregen in de nacht van zondag 17 september op maandag 18 september melding van een verdachte situatie aan de Chopinlaan. Twee mannen hielden zich verdacht op bij een personenauto. In de Bartoklaan vonden de agenten vervolgens een gestolen auto. De daders waren er inmiddels vandoor gegaan. Een andere getuige gaf vervolgens de positie van de twee verdachten aan de meldkamer door. Ze zouden zich ophouden in de buurt van een speeltuintje in de Listzlaan. Daar hadden ze zich verstopt in de bosjes. Met behulp van politiehond Basso werd het duo getraceerd en gearresteerd.

De eigenaar van de gestolen auto heeft aan in het politiebureau aangifte gedaan. Hij woonde vier straten verderop van waar de ontvreemde auto aangetroffen is (Wagenaarstraat).

De twee verdachten komen uit Weert en zijn 20 en 25 jaar oud. In het belang van het onderzoek is het tweetal in voorlopige hechtenis gesteld. De politie is erg te spreken over de medewerking die zij kreeg van omwonenden bij de melding en de zoekactie naar de daders.

Man komt ongelukkig ten val

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie werd maandagochtend 18 september omstreeks 06.30 uur geroepen bij een aangetroffen gewond persoon. De onbekende man lag zwaar gewond onderaan het talud van de Vrachelsebrug aan de Pieter Stastokstraat. Het slachtoffer was buiten kennis en is in kritieke toestand overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Breda. Het was onbekend hoe lang de man daar gelegen had voordat hij gevonden werd.

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de bewusteloze man. Uiteindelijk bleek het om een 32-jarige Oosterhouter te gaan. De politie heeft de omgeving van het ongeval onderzocht en fotos gemaakt. Er zijn op dit moment geen redenen om uit te gaan van een misdrijf. Het vermoeden bestaat dat de man via het talud een kortere weg heeft willen nemen en daarbij zeer ongelukkig ten val is gekomen.

Motorrijder breekt been bij verkeersongeval

DORST: Een 40-jarige motorrijder uit Kaatsheuvel brak zijn been bij een verkeersongeval op de kruising Ketenbaan / Wethouder van Dijklaan. Het slachtoffer kreeg maandagochtend 18 september om 08.40 uur geen vrije doorgang van een afslaande automobilist. De veroorzaker, een 51-jarige Oosterhout, liet de rechtdoorgaande motorrijder niet voorgaan.

Dat gebeurde toen de automobilist linksaf de Hoevestraat in wilde draaien. Beide partijen reden op het moment van het ongeval met lage snelheid. Toch liep de motorrijder een beenbreuk op. De politie maakte op de plaats van het ongeval proces-verbaal op.

Politie betrapt beschonken automobiliste

OOSTERHOUT: In de nacht van zondag 17 september op maandag 18 september controleerde de politie op de bestuurster van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.25 uur op de Ridderstraat. De 47-jarige Madese had alcohol gedronken en moest om die reden mee naar het politiebureau. Daar moest de vrouw een ademanalyse ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 375 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw man op. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van drie uren opgelegd. De verdachte is om 01.50 uur weer in vrijheid gesteld.

Van de weg geraakt

DONGEN: Een 25-jarige Dongenaar raakte op zondagavond 17 september met zijn auto van de weg. Het ongeluk gebeurde rond 19.15 uur op de Fazantenweg. De auto raakte eerst nog een lantaarnpaal en belandde vervolgens op de kop in de berm. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het leek erop alsof de verwondingen meevielen. De auto raakte total-loss. Om die reden heeft de politie het kentekenbewijs ingevorderd. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Vermoedelijk heeft de bestuurder een black-out gehad.

Tabak gestolen bij inbraak

MADE: Tabaksartikelen zijn gestolen bij een inbraak in een supermarkt aan de Nieuwstraat. De inbraak in het pand vond plaats op maandag 18 september tussen 03.00 uur en 03.15 uur. Om binnen te komen werd een ruit aan de voorkant van de supermarkt vernield. De politie was binnen 4 minuten ter plaatse, nadat het alarmsysteem in werking was getreden. Toen de agenten arriveerden waren de daders er al vandoor. Het winkelpersoneel mist een grote hoeveelheid shag en sigaretten. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche sporen veilig stellen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer