Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 18-09-2006

Tasjesrover aangehouden dankzij oplettende burgers

s-Hertogenbosch Dankzij oplettende burgers heeft de politie zondagavond een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had die avond vanaf de parade de tas van een 29-jarige man uit Oosterhout (NB) weggenomen. De man ging daarna bij een groepje mensen zitten en de inhoud van de tas bekijken. De mensen jaagde de man in eerste instantie weg. Hij liet daarbij een agenda uit de tas vallen. Op basis daarvan konden de mensen de eigenaar achterhalen. Die zette samen met een 36-jarige Amsterdammer de achtervolging in en kon de verdachte op de Pensmarkt aanhouden. Hij bleek ondermeer in het bezit van een fles parfum van de eigenaar. De gewaarschuwde politie kon de man meenemen naar het politiebureau. Daar is hij inverzekeringgesteld. De tas is terug naar de eigenaar.

Aangehouden voor aanvliegen taxichauffeur

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag een 21-jarige Bosschenaar aangehouden op het Kardinaal van Rossumplein in zijn woonplaats. De man reed in een auto in die straat en stopte op de weg. Achter hem stopte een automobilist (leeftijd en woonplaats onbekend). De bestuurder claxonneerde enkele malen omdat de verdachte voor hem stilstond. Dit liep uit op een conflict. De verdachte vloog vervolgens de automobilist aan. Politieagenten zagen dit en hielden de man aan. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

Boksbeugel en mes

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag een 23-jarige Bosschenaar en een leeftijdsgenoot uit Berlicum aangehouden op De Eendenkooi in s-Hertogenbosch. De politie kreeg een melding dat er op de Kooikersweg twee mannen zouden lopen met een vuurwapen. De politie startte direct een onderzoek. Op De Eendenkooi troffen de agenten de aangehouden mannen aan. Onderzoek wees uit dat de Bosschenaar een boksbeugel en een keukenmes bij zich had. Daarop werden beide aangehouden voor de wet wapens en munitie. De beugel en het keukenmes werd in beslaggenomen. De politie heeft de omgeving onderzocht, maar geen vuurwapen aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewond bij aanrijding

s-Hertogenbosch Een 35-jarige Bossche is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Hekellaan en Van Veldekekade. De vrouw reed met haar auto over de Van Veldekekade. Op de kruising kreeg ze geen voorrang van een 57-jarige automobilist uit Berlicum. De verkeerslichten werkte op dat moment niet op de kruising in verband met de Ladies Ride. De vrouw werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ze had rug en nekklachten.

Met borrel op achter het stuur

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond een 41-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed. Bij een controle op de Oude Vlijmenseweg bleek hij met een borrel op achter het stuur te zitten. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Vught Op de Glorieuxlaan in Vught betrapte de politie zondagavond een 27-jarige automobiliste uit Sint Michielsgestel. Ze had te diep in het glaasje gekeken en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Berlicum Op de Veedijk viel die avond een 22-jarige Nistelrodese automobilist door de man. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

s-Hertogenbosch Een 43-jarige Bosschenaar viel op de Maaspoortweg door de mand die avond. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Belediger aangehouden

Berlicum De politie heeft zondagavond een 15-jarige jongen uit Rosmalen aangehouden op de kermis in Berlicum. Agenten zagen dat een jongen geduwd werd door de verdachte. De jongen viel van een opstap bij een attractie. Agenten wilden de verdachte wijzen op de gevaren van een dergelijke duw. De jongen weigerde echter in gesprek te gaan met de agenten. Toen ze hem om zijn identiteitsbewijs vroegen, wilde de jongen maar moeizaam meewerken. Hij was erg onbeschoft in het gesprek met de agenten. Vervolgens beledigt hij de agenten meerdere malen. Daarop werd hij aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden met hennep

s-Hertogenbosch Zondagavond heeft de politie twee Boschenaren, 25 en 38-jaar oud, aangehouden op de Jan van Riebeecksingel in s-Hertogenbosch. De politie kreeg zondagavond een melding dat twee mannen met hennepplanten aan het sjouwen waren. Ter plaatse trof de politie de mannen aan en in hun auto lagen enkele hennepplanten. Beide verdachte gaven toestemming om hun woning te bekijken. Zowel op de Oude Vlijmenseweg als in de Fahrenheitstraat trof de politie enkele hennepplanten aan. In de woning aan de Fahrenheitstraat werd eveneens een 19-jarige bewoonster als verdachte gehoord. De hennep is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Vrouwen aangehouden na vechtpartij

s-Hertogenbosch Maandagmorgen werd gemeld dat er door een groep vrouw werd gevochten op het Stationsplein in s-Hertogenbosch. Ook werd gemeld, dat een auto was ingereden op een groep vrouwen. Ter plaatse troffen politiemensen enkele vrouwen, waaronder een 21-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. Deze vrouw was bij de vechtpartij licht gewond geraakt. De andere partij was in een auto weggereden. De auto kon op de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch worden achterhaald. De twee inzittenden, vrouwen van 19 en 27 jaar uit s-Hertogenbosch werden aangehouden.

De twee vrouwen bleken met de andere vrouwen slaags te zijn geraakt. Ook is waarschijnlijk met de auto ingereden op de eerste groep vrouwen. De twee aangehouden vrouwen zijn in verzekering gesteld en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedacht van de vechtpartij.

Hennepkwekerij aangetroffen

Heusden Maandagmorgen is in een schuur bij een woning aan de Putterstraat in Heusden een hennepkwekerij aangetroffen. In de schuur troffen de politiemensen een honderdtal henneplanten, assimilatielampen en andere benodigdheden. Ook bleek de verzegeling van de elektrameter verbroken te zijn. Onderzocht wordt of de stroom buiten de meter om werd betrokken. De 49-jarige bewoner is door de politie voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

Schaijk Zondagmiddag is op het Munpad in Schaijk een 42-jarige man uit Grave bekeurd. Hij reed op een bromfiets terwijl hij te veel had gedronken. De man kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 5 uur.

De man, van de Albanese nationaliteit, kon niet aantonen dat hij legaal in Nederland verbleef. In verband hiermee is hij overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie Brabant-Noord, die een verder onderzoek instelt.

Vijf gewonden bij aanrijding

Uden Zondagavond zijn vijf personen gewond geraakt bij een aanrijding. Rond 19.30 uur, stak een 23-jarige man uit Uden met zijn auto de Rondweg in Uden over. Hij deed dat bij het gebouw Marechaussee. Bij het oversteken kwam hij in aanrijding met een auto die over de Rondweg reed en werd bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Gemert. Bij de aanrijding raakten de beide bestuurders gewond. Ook drie inzittenden van de auto van de vrouw uit Gemert, haar 43-jarige echtgenoot en twee dochters van 15 en 16 jaar, raakten gewond. De man uit Uden is overbracht naar het ziekenhuis in Oss. De moeder met haar dochters zijn overgebracht naar Veghel. De vader is ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

Te veel gedronken

Venhorst Vrijdagavond, rond 21.00 uur, werd op de Statenweg in Venhorst een 42-jarige man uit het Duitse Munster bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. De man was even eerder op de kruising Statenweg Telefoonstraat tegen een vluchtheuvel gereden, waaraan hij twee lekke banden overhield. De man is bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

Twee keer rijden onder invloed

Oss In de nacht van zondag op maandag, rond 00.40 uur werd op de Molenweg in Oss een 35-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Nog geen uur later werd de man opnieuw bekeurd voor het rijden onder invloed, nu op de Galliersweg in Oss. Hij kreeg ook een bekeuring voor het rijden terwijl hij terwijl hij een rijverbod had en zijn rijbewijs was ingevorderd. De auto van de man werd in beslag genomen.

Autobestuurder achterhaald

Oeffelt Zaterdagmiddag raakte een 16-jarige bromfietser gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Beugenseweg / Stationsweg in Oeffelt. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een afslaande bedrijfsauto, die doorreed. De bestuurder van de bedrijfsauto, een 52-jarige man uit Oeffelt kon snel worden achterhaald. Uit onderzoek is gebleken, dat de man niets heeft gemerkt van het ongeval dat door zijn manoeuvre was ontstaan. De twee betrokken partijen zijn met elkaar in contact gebracht.