Politie Midden- en West Brabant

District Breda maandag 18 september

BREDA, 18 september 2006

Viertal aangehouden met softdrugs en busje traangas

BREDA: Aan de Haagdijk heeft de politie zondagmiddag een 39-jarige inwoner van Breda en drie Fransen aangehouden. Surveillerende agenten roken bij het passeren van de auto van het viertal een wietlucht. Bij fouillering kwamen enkele tientallen grammen hasj te voorschijn. In de auto van 23-jarige Fransman uit Les Ulis vond de politie een busje traangas. De Bredanaar bleek in het bezit te zijn van bijna veertig gram softdrugs. De andere drie bleken een gebruikershoeveelheid bij zich te hebben. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. Tegen de Bredanaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De man uit Les Ulis betaalde direct de, door het openbaar ministerie, opgelegde geldboete van 180 euro voor het verboden wapenbezit.

Politie houdt man aan na bedreiging met mes

BREDA: Zondagavond heeft de politie aan het Valkenberg met behulp van beveiligingspersoneel een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man bedreigde rond middernacht in het Valkenbergpark een 21-jarige Bredanaar. Het slachtoffer zag de verdachte liggen slapen in het park en dacht dat het mogelijk niet goed ging met hem. Toen hij bij de slapende man informeerde naar zijn toestand trok de 28-jarige man een mes en uitte daar bedreigingen mee. Beveiligers van Breda Barst kwamen de Bredanaar te hulp en hielden de man aan. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De man ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging. Hij is in verzekering gesteld.

Inbreker én achtervolgers aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond rond 21.00 uur een 29-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden. Hij wordt verdacht samen met een onbekende man te hebben ingebroken bij een bedrijf aan de Bredaseweg in Etten-Leur. De twee verdachten vluchtten weg met hun auto. Op de kruising Bredaseweg-St. Janstraat-Bosstraat-Ettenseweg in Sprundel ontstond een botsing tussen die auto en de auto met daarin twee inwoners van Etten-Leur (34 en 38 jaar) die de inbrekers achtervolgde. De 34-jarige man is eigenaar van het bedrijf waar werd ingebroken. Ook zij werden aangehouden, omdat de politie wil uitzoeken hoe het ongeval heeft plaatsgevonden. De Willebrorder zou het tweetal met een bijltje bedreigd hebben, hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een rib-en enkelfractuur. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul