Rotterdams Conservatorium / Dansacademie


Eric Vloeimans. Foto Merlijn Doomernik.

Grote muziekprijzen voor RC-docenten

Bassist Marius Beets en trompettist Eric Vloeimans, allebei docent aan de Rotterdam Jazz Academy van het Rotterdams Conservatorium, hebben onlangs belangrijke muziekprijzen in de wacht gesleept. Beets ontving in september de Singer Laren Jazz Award 2006 en aan Vloeimans wordt in november de Elly Ameling Prijs Rotterdam 2006 uitgereikt.

Singer Laren Jazz Award 2006 voor Marius Beets
Marius Beets, hoofdvakdocent contrabas aan de Rotterdam Jazz Academy van het Rotterdams Conservatorium, heeft de Singer Laren Jazz Award 2006 gewonnen. Hij kreeg de prijs op 2 september jl. tijdens het Laren Jazz Festival. Na pianist Bert van den Brink, saxofoniste Tineke Postma en trombonist Ilja Reijngoud is Beets de vierde winnaar en bovendien de tweede docent van de Rotterdam Jazz Academy die de prijs in de wacht sleept. Trombonedocent Reijngoud won de prijs in 2004. Beets vormt al jaren samen met zijn broers Alexander (tenorsax) en Peter (piano) de Beets Brothers. Verder is hij muzikaal leider van Powerhouse Bigband en bassist bij The Houdini's en in het trio van pianist Rein de Graaff.
Uit het juryrapport: `Marius Beets onderscheidt zich door zijn grote spectrum aan interpretaties; zijn strakke ritmische spel enerzijds en zijn prachtige improvisaties anderzijds. Deze fantastische muzikale kwaliteiten komen ook bij moderne jazzstromingen tot hun recht.' De Singer Laren Jazz Award bestaat uit een bronzen beeldje, een oorkonde en een geldbedrag van EUR 2.000.
Zie ook www.mariusbeets.nl.

Elly Ameling Prijs Rotterdam 2006 toegekend aan Eric Vloeimans Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft op voordracht van de jury de Elly Ameling Prijs Rotterdam 2006 toegekend aan trompettist Eric Vloeimans, docent aan het Rotterdams Conservatorium. De prijs, ter waarde van EUR 5.700, wordt op 10 november uitgereikt door burgemeester Ivo Opstelten in het stadhuis van Rotterdam. De jury bestond uit Gabriel Oostvogel (voorzitter), Maria Kuster, Oscar van der Pluijm, Robin de Raaff en Kadir Selcuk. Vloeimans (1963) studeerde jazz en klassieke trompet aan het Rotterdams Conservatorium. Na zijn afstuderen in 1988 ontving hij een beurs om verder te studeren aan de New York School in New York. Eerder ontving Vloeimans de Boy Edgar Prijs, twee Edisons en een Bird Award.
Zie ook www.ericvloeimans.com.
Klik hier om het persbericht van het Prins Bernard Cultuurfonds te downloaden. terug

Codarts Magazine
is het kleurrijke maandblad van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. Neem een (gratis) abonnement.
lees verder

Open dagen 2007
Muziek: zaterdag 03-02
Dans: zaterdag 10-02
Circus: zaterdag 10-02
lees verder

Prix du Port
Samen met Codarts en het Luxor Theater presenteert het Havenbedrijf Rotterdam in april 2007 de eerste editie van een prestigieuze muzikale talentenjacht.
lees verder

latest update: 18.09.2006