Diefstal pinpas station Leiden

Leiden, 18-09-2006 o Op donderdag 30 maart 2006 werd er een diefstal gepleegd op het Stationsplein in Leiden.

Een man was bezig om via het kaartjesapparaat op het station met zijn ABN-AMRO pinpas een treinkaartje te kopen. Hij tikte net zijn pincode in toen hij door iemand werd aangestoten, die hem wees op een biljet van 100 euro, die naast het kaartjesapparaat op de grond lag. De man bukte zich om het biljet op te rapen, omdat hij wist dat er een biljet van 10 euro in zijn portemonnee zat en dus in de veronderstelling was dat dit biljet hem toebehoorde. Vervolgens liep de man die hem daarop attent had gemaakt weg. Daarna werd de benadeelde opnieuw aangestoten door een tweede man, die zeer veel op de eerste man leek. Deze zei niks, maar gaf de benadeelde zijn ABN-AMRO bankpasje terug. De benadeelde nam de pas aan, in de veronderstelling dat het om zijn eigen pinpas ging. Omdat hij geen spullen miste is hij vervolgens naar de trein gelopen. Een dag later kwam de benadeelde er pas achter dat zijn pincode niet werd geaccepteerd. De pas bleek op naam van iemand anders te staan en was verwisseld met zijn eigen pas.

Herkent u deze personen? Met de beveiligingscamera op het station zijn beelden gemaakt van de mensen die ten tijde van de diefstal bij de kaartjesautomaat stonden. Herkent u onderstaande persoon? Neemt u dan contact op met Politie Hollands Midden telefoon 0900-8844.

Tussen 2 en 8 maart 2006 werd er weer een pinpas op het station in Leiden ontvreemd. Vermoedelijk gebeurde dit op dezelfde wijze. Ook van dit moment zijn beelden gemaakt. Herkent u een van onderstaande personen? Neemt u dan contact op met Politie Hollands Midden via het hierboven genoemde telefoonnummer.