Fractie PvdA Rotterdam

Uit de fractie

PvdA blij met collegeprogramma

Ma 18 Sep 2006 - Redactie

De PvdA is blij met het collegeprogramma dat het college van Burgemeester en Wethouders vandaag presenteert. Blij, omdat het zorgt voor een stad die de komende 4 jaar veiliger, economisch sterker én socialer wordt. En dat is uitgewerkt in ambitieuze en concrete prestaties. In 2010 kunnen de Rotterdammers beoordelen of de burgemeester en wethouders hebben gerealiseerd wat nu wordt beloofd.

Het programma is realistisch over de grote problemen die we in Rotterdam aantreffen en optimistisch over de geweldige mogelijkheden die onze stad biedt.
De PvdA verwacht dat met dit programma veel Rotterdammers er in 2010 beter voor staan dan nu. De veiligheid op straat gaat er op vooruit. Er zijn meer banen en stageplaatsen. De stad ziet er schoner uit. Meer jongeren volgen een opleiding en leren een vak. Meer mensen zijn ingeburgerd. Er zijn veel nieuwe woningen bijgekomen. En oudere Rotterdammers tellen weer mee.

De PvdA heeft het nieuwe stadsbestuur 4 beeldbepalende projecten meegegeven: Het Pact op Zuid, Europees Jongerenhoofdstad 2009, de ondertunneling van verkeersriolen en Rotterdam als bruggenhoofd van China. Het spreekt vanzelf dat wij de uitwerking en voortgang van deze projecten nauwgezet zullen volgen en waar nodig met eigen ideeën en initiatieven voeden.
Er is al veel vastgelegd in het coalitieakkoord van mei jl. en dat akkoord blijft natuurlijk vanzelfsprekend onverkort van kracht.

Het collegeprogramma is geheel in lijn met de ideeën van de PvdA een combinatie van continuïteit en vernieuwing. Continuïteit als het gaat om de grote aandacht voor veiligheid en voor afrekenbare prestaties. Vernieuwing als het gaat om de sociale ambities en de houding van het stadsbestuur ten opzichte van de inwoners van onze stad. Bij dat laatste moet het uitgangspunt zijn: niet tot welke gróep je hoort is belangrijk, wat telt is wat je zelf in deze stad dóet. Het programma is hierdoor sterk geïnspireerd. Participatie is het sleutelbegrip.

Klik hier om het collegeprogrmma De Rotterdamse Aanpak te downloaden