Ingezonden persbericht


MACQUARIE GOODMAN GROUP BENOEMT DANNY PEETERS TOT NIEUWE CEO VAN EURINPRO

Brussel, 18 september 2006 - Danny Peeters is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van Eurinpro, investeerder in en ontwikkelaar van logistieke vastgoedoplossingen op maat. Hij wordt per direct verantwoordelijk voor de groei van Eurinpro in Europa en rapporteert aan Greg Goodman, CEO van de Macquarie Goodman Group. Peeters vervangt Bart Verhaeghe, die sinds mei 2006 lid is van het Global Executive Committee van Macquarie Goodman, de moedermaatschappij van Eurinpro.

In zijn vorige positie als Chief Operating Officer (COO) van Eurinpro was Danny Peeters nauw betrokken bij de wereldwijde uitbreiding en ontwikkeling van de organisatie. Deze taken worden nu overgenomen door Jan Scheers (COO Noord-Europa) en Francis Hendrickx (COO Zuid-Europa). Peeters blijft lid van de Raad van Bestuur van Eurinpro.

Danny Peeters: "Ik ben erg blij met deze benoeming. In de afgelopen jaren hebben we met Eurinpro een sterke organisatie neergezet in Europa en een grote markt gecreëerd voor logistieke vastgoedoplossingen op maat. We zullen er ook in de toekomst aan werken onze dienstverlening continu te verbeteren en de waarde van de organisatie te optimaliseren voor alle betrokkenen."

Peeters heeft vijftien jaar ervaring in de logistiek, waaronder het ontwerp, de implementatie en de uitbesteding van Europese supply chain-strategieën voor multinationals als Becton Dickinson, Pioneer Electronics, Subaru, Isuzu, and Casio. Voordat hij in 2000 bij Eurinpro begon, werkte Peeters bij NYK Logistics.

Bart Verhaeghe blijft voorzitter van Eurinpro en is sinds mei 2006 lid van de Global Executive Committee van Macquarie Goodman, het comité dat verantwoordelijk is voor de Australische, Aziatische en Europese activiteiten van Macquarie Goodman. Verhaeghe: "Danny kent de markt voor logistiek vastgoed bijzonder goed. Met zijn brede ervaring zal hij het marktaandeel van Eurinpro verder uitbouwen, op zowel bestaande als nieuwe markten."

Over Eurinpro
Eurinpro International SA (Eurinpro) ontwikkelt en investeert wereldwijd in logistieke vastgoedoplossingen op maat. Eurinpro heeft distributiecentra ontwikkeld met een totale oppervlakte van meer dan 1,2 miljoen vierkante meter, met een totale waarde van EUR 850 miljoen. Het bedrijf heeft meer dan negentig medewerkers in dienst en kantoren in negen landen. Op dit moment heeft Eurinpro projecten in ontwikkeling met een totale oppervlakte van 425.000 vierkante meter.

Eurinpro heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de ontwikkeling van distributiecentra op een innovatieve en klantgerichte wijze. Eurinpro biedt een technisch hoogstaande logistieke oplossing waarbij de kosten per vierkante meter voor de eindgebruiker gereduceerd worden. Ieder Eurinpro distributiecentrum voldoet aan de behoeften en specificaties van de eindgebruiker, terwijl de financiële waarde van het gebouw wordt gegarandeerd.

In mei 2006 werd Eurinpro overgenomen door Macquarie Goodman Group ("Macquarie Goodman"), een geïntegreerde industriële vastgoedgroep genoteerd aan de Australian Stock Exchange. Macquarie Goodmans activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten, ondersteund door een toegewijd team van meer dan 860 vastgoedspecialisten.

Macquarie Goodman heeft een marktkapitalisatie van circa EUR 6,2 miljard (AUD 10,4 miljard), waarmee het de grootste industriële vastgoedpartij is die op de Australische beurs genoteerd is, en een van de grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroepen ter wereld.

Eurinpro kan zijn klanten wereldwijde vastgoedoplossingen bieden door zijn samenwerking met Macquarie Goodman en Arlington Securities (Arlington). Arlington, met zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk, is een van Europa's grootste investeringsmanagers en vastgoeddienstverleners met activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en andere internationale markten.

Meer informatie over Eurinpro vindt u op www.eurinpro.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eurinpro
Tom van Herwaarden
Marketing & Business Development Director
Tel.: +32 226 340 04
E-mail: tom.vanherwaarden@eurinpro.com

Eva Winnen
Press Officer
Tel.: +32 226 340 68
E-mail: eva.winnen@eurinpro.com

Zeno Group
Eva Rijser
Tel.: 020 30 10 989
E-mail: eva.rijser@zenogroup.com