Bekendmaking opheffing AXA Beleggingsfondsen N.V.

Axa beleggingsfondsen n.v.

Op 18 september 2006 is tijdens de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van AXA Beleggingsfondsen N.V. (in liquidatie), een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal, statutair gevestigd in Den Haag (hierna ook te noemen: de Vennootschap), besloten tot ontbinding van de Vennootschap, met het overgaan van de beleggingsportefeuilles van elk van de subfondsen van de Vennootschap naar een subfonds SICAV AXA Nederland (Luxemburg), een open-end beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal (Société d'Investissement à Capital Variable) naar Luxemburgs recht, gevestigd in Luxemburg, Luxemburg. Dit besluit is onderdeel van het realiseren van een verplaatsing van de activiteiten van de Vennootschap naar Luxemburg. Als vereffenaar is AXA Management B.V. aangewezen.

De vereffenaar deelt hierbij mede dat, indien geen verzet wordt aangetekend, de slotuitkering omstreeks 24 november 2006 zal plaatsvinden. Rekeninghouders bij Stichting AXA Beleggingsrekening zullen deze uitkering ontvangen in aandelen SICAV AXA Nederland (Luxemburg). Rekeninghouders bij Stichting AXA Beleggingsrekening blijven op deze manier profiteren van de beleggingsexpertise van AXA. Voor houders van aandelen via de beurs zal deze uitkering in cash geschieden. Indien de houders van aandelen in de Vennootschap via de beurs in plaats van een uitkering in cash een uitkering wensen te ontvangen in aandelen in SICAV AXA Nederland (Luxemburg), wordt aan hen tot 17 november 2006 de mogelijkheid geboden hun aandelen over te hevelen naar Stichting AXA Beleggingsrekening en aldaar te laten administreren op een door hen te openen beleggingsrekening. Op deze manier kunnen ook deze aandeelhouders blijven profiteren van de beleggingsexpertise van AXA. Bel voor meer informatie hierover met het Serviceteam Beleggingen, telefoonnummer (030) 219 66 33.

In aanvulling op het bovenstaande heeft de vereffenaar, teneinde aan de fiscale uitdelingsverplichting te voldoen, besloten tot de volgende uitkering bij voorbaat per aandeel van ieder subfonds:
AXA Aandelen Nederland: 2,30 euro
AXA Actief Beheer: 1,70 euro
AXA Portfolio: 1,80 euro
AXA Obligaties Euro: 1,43 euro
AXA Aandelen Internationaal: 1,17 euro
AXA Aandelen Euro: 0,98 euro
AXA Obligaties Internationaal: 1,22 euro
AXA Financiële Sector: 1,24 euro
AXA Mondiaal Beheer: 0,27 euro

Houders van gewone aandelen ontvangen het hun toekomende uitkeringsbedrag onder aftrek van 25% dividendbelasting per 4 oktober 2006 door tussenkomst van deinstellingen bij welke de gewone aandelen op 19 september 2006 bij kantoorsluiting in administratie waren. Op 20 september 2006 zullen de fondsen ex dividend noteren.

Aan aandeelhouders wordt echter de mogelijkheid geboden het nettobedrag van de uitkering bij voorbaat (d.w.z. na aftrek van 25% dividendbelasting en incassoprovisie) te herbeleggen. Aanmelding voor herbelegging dient uiterlijk 4 oktober 2006 via de bank of commissionair van de aandeelhouder te geschieden bij Fortis Bank (Nederland) N.V., Rokin 55 te Amsterdam. De storting op de herbelegging dient plaats te vinden op 11 oktober 2006. Deze herbelegging vindt dan plaats tegen de openingskoers van 5 oktober 2006 van het betreffende subfonds van de Vennootschap op de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V.

Over AXA
Over de hele wereld levert AXA producten en diensten met de belofte van Financial Protection: bescherming en hulp bij het realiseren van de plannen van klanten, in elke fase van hun leven. Wereldwijd heeft AXA momenteel 50 miljoen klanten, 110.000 werknemers, 72 miljard euro omzet en 3,3 miljard euro nettowinst over het jaar 2005. AXA staat in 2006 op de 15e plaats in de Fortune Global 500, de grootste ondernemingen ter wereld. AXA beheert wereldwijd meer dan duizend fondsen, in uiteenlopende categorieën en beleggingsstijlen. Aansprekende en internationaal gewaardeerde vermogensbeheerders van deze fondsen zijn onder andere AXA Investment Managers, AXA Rosenberg en AllianceBernstein. Het beheerd vermogen van de AXA groep bedroeg op 30 juni 2006 1.077 miljard euro. Meer informatie is te vinden op www.axa.nl.

Utrecht, 18 september 2006


Noot voor de redactie (