Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - geschaarde vrachtwagencombinatie blokkeert      |
|     |Nieuwe IJsselbrug                                         |
Een aanrijding door een geschaarde vrachtwagencombinatie heeft maandagmiddag (18/9) voor behoorlijke verkeersoverlast in en rond Zutphen gezorgd. Bij de aanrijding raakte een 74-jarige Haagse automobilist gewond.

De aanrijding gebeurde even na 15.00 uur toen een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw Vennep met zijn combinatie op de Nioeuwe IJsselsbrug richting Zutphen reed. Hij merkte kennelijk te laat op dat er een beginnende file ontstond en bij het afremmen schaarde zijn oplegger en kwam op de andere weghelft terecht.

Op dat moment reed daar de Hagenaar die met zijn auto klem kwam te zitten tussen de aanhanger en de vangrail. De man raakte bij de aanrijding gewond en werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Na te zijn gestabiliseerd werd hij per ambulance naar het Zutphense ziekenhuis vervoerd. Over zijn letsel is bij de politie onvoldoende informatie bekend.

Door de aanrijding was de Nieuwe IJsselbrug volledig geblokkeerd en het verkeer moest op de rijbaan draaien, terwijl vrachtwagens achteruitrijdende naar de afrit bij Zutphen of Brummen moesten.

Het autoverkeer moest worden omgeleid via de Oude IJsselbrug, terwijl het vrachtverkeer via Deventer of Doesburg moest rijden. Vooral het autoverkeer ondervindt veel hinder in de avondspits.

De verwachting is, dat de Nieuwe IJsselbrug vanavond niet meer geopend wordt voor het doorgaande verkeer. Aansluitend worden vanaf 19.00 uur de geplande asfalterings- werkzaamheden uitgevoerd. Dinsdag om 06.00 uur is de brug vermoedelijk weer open.

Einde bericht


---


---


---

---- --