Gemeente Hengelo

Minimaregeling sportieve en culturele activiteiten

U wilt een boek lezen, film bekijken of cd-rom lenen. Uw dochter wil basketballen en uw zoon honkballen. Voor uw kinderen heeft u schriften, gymkleding en een boekentas nodig. Al deze zaken kosten geld, veel geld.

Maar als u weinig verdient, kunt u van de gemeente een bijdrage in deze kosten krijgen. Op kaartjes van de schouwburg kunt u 50% korting krijgen. Voor het lidmaatschap van de bibliotheek hoeft u dan zelfs niets te betalen.

Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Leest u dan de voorwaarden. Als de voorwaarden voor u van toepassing zijn vul dan een aanvraagformulier in en stuur het naar ons op. U krijgt dan van ons een brief. Daarin staat welke bijdrage u ontvangt en wanneer.

Voorwaarden

Om voor een bijdrage in aanmerking te komen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

* Het inkomen van u en uw eventuele partner mag niet hoger zijn dan de bedragen in onderstaande tabel;

* U woont in Hengelo en U bent 18 jaar of ouder;
* U moet kunnen aantonen dat u de kosten echt maakt
* U bent geen student.

110% bijstand zonder vakantiegeld per 1-7-2006

Jonger dan 65 jaar

Ouder dan 65 jaar

Alleenstaande

884,52

960,97

Alleenstaande ouder

1137,24

1193,12

Echtpaar/samenwonenden

1263,59

1328,46

Aanvraagperiode / aanvraagformulier

De periode waarvoor u een bijdrage kunt krijgen loopt bijna gelijk aan het schooljaar. De periode loopt van 1 augustus 2006 tot en met 31 juli 2007. De laatste dag dat u het aanvraagformulier kunt inleveren is 31 juli 2007.

Als u in juli een bijstandsuitkering ontvangt krijgt u een aanvraagformulier toegezonden. Aanvraagformulieren kunt u aanvragen bij Hint, ophalen bij de Gemeentewinkel, het zorgloket en de bibliotheek. U kunt het aanvraagformulier ook via ons digitale loket downloaden, onder trefwoord "Sport- en Cultuurfonds".

Hulp en informatie

Twijfelt u of u voor een bijdrage in aanmerking komt? Heeft u vragen over de regeling? Voor meer informatie en hulp bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u terecht bij: het Hengelos informatie team (Hint)

Hint heeft elke werkdag spreekuur van 9.00 uur tot 10.30, tel: 245 99 55.