Gemeente Elburg


Gemeentelijke mededelingen Elburg

Afsluiting Mezenbergerweg ivm werkzaamheden

Op 18 september a.s. zal worden begonnen met het aanleggen van passeerstroken aan de Mezenbergerweg. De werkzaamheden zullen ca. 2 weken in beslag nemen. In verband met deze werkzaamheden zal de Mezenbergerweg worden afgesloten voor al het doorgaand verkeer. De aanliggende percelen zullen bereikbaar blijven.

Naar boven

Afsluiting diverse wegen

* Singel gedeeltelijk
Op vrijdag 15 september 2006 wordt vanaf 17.00 tot 20.00 uur een gedeelte van de Singel afgesloten voor alle verkeer, voetgangers uitgezonderd.
De afsluiting wordt gerealiseerd met de daarvoor bestemde hekken voorzien van het bord C1.

* Dennenweg gedeeltelijk
zondag 24 september 2006 wordt tussen 10.00 en 17.00 uur het gedeelte van de Dennenweg gelegen tussen de Larixweg en de Bovendwarsweg afgesloten voor alle verkeer, voetgangers uitgezonderd.

De bovengenoemde tijdelijke verkeersmaatregelen zullen worden uitgevoerd met de daarvoor bestemde borden en afzethekken.

Inlichtingen verkrijgbaar bij de afdeling Civiel Beheer en Groen, tel. 0525-688691.

Naar boven

Opheffen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats

De gemeente wil, op verzoek van betrokkene, een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats gelegen nabij Schokkerstraat 31 te Elburg opheffen.

U kunt uw zienswijzen van 13 september t/m 10 oktober 2006 kenbaar maken (voor adres zie colofon).

Voor meer informatie tel: 688674 of 688677, afd. Projectontwikkeling en Verkeer.

Naar boven

Onherroepelijke goedkeuring bestemmingsplan "Bedrijventerrein Oostendorp, 2e partiële herziening"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken ter voldoening aan het gestelde in artikel 31, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat het bij besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland van 20 juni 2006 nr. 2006-014270, goedgekeurde bestemmingsplan "Bedrijventerrein Oostendorp, 2e partiële herziening" onherroepelijk is geworden.

Het doel van de herziening is om de ontstane situatie met betrekking tot detailhandel op het bedrijventerrein in het bestemmingsplan op te nemen. Tevens wordt de mogelijkheid om nieuwe bedrijfswoningen te realiseren uit het bestemmingsplan gehaald.

Het onherroepelijk goedgekeurde bestemmingsplan ligt met ingang van 13 september 2006 voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimte en Grond.

Naar boven

Onherroepelijke goedkeuring bestemmingsplan "Het Honingsveld, 11e partiële herziening"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken ter voldoening aan het gestelde in artikel 31, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bij besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland van 22 juni 2006 nr. 2006-010569, goedgekeurde bestemmingsplan "Het Honigsveld, 11e partiële herziening" onherroepelijk is geworden.

Het doel van deze herziening is om de bouw van een woning op het perceel Zuiderzeestraatweg Oost 11 te Elburg, waarbij de voormalige smederij zal worden vervangen, planologisch en juridisch mogelijk te maken.

Het onherroepelijk goedgekeurde bestemmingsplan ligt met ingang van 13 september 2006 voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimte en Grond.

Naar boven

Informatie Senioren / Aanleunwoningen van Mariposa

Woonzorgcentrum Mariposa in 't Harde beschikt -al sinds 1988- over achttien aanleunwoningen. Bewoners van aanleunwoningen kunnen gebruik maken van zogenoemde extramurale voorzieningen. Extramuraal wil zeggen: buiten de muren van het "huis". Deze voorzieningen bestaan onder andere uit de maandelijkse gezamenlijke maaltijd, busreisjes en gelegenheid voor koffiedrinken.

Om in aanmerking te komen voor een aanleunwoning is een indicatie nodig. Deze indicatie wordt verzorgd door een commissie die is ingesteld binnen de gemeente Elburg. Dit in tegenstelling tot een indicatie van het CIZ, die nodig is om in het woonzorgcentrum te kunnen wonen. Men krijgt over het algemeen een indicatie voor een aanleunwoning wanneer men ondersteunende hulp nodig heeft, lichamelijke of huishoudelijke ondersteuning. Bewoners van een aanleunwoning kunnen zelfstandig een huishouden voeren, maar hebben enige vorm van persoonlijke zorg nodig.

Meestal melden mensen zich aan voor een aanleunwoning, wanneer ze behoefte hebben aan meer wooncomfort of op de één of andere manier een woonprobleem hebben. De trap op- en afgaan lukt bijvoorbeeld niet meer, of de verzorging van de tuin wordt te zwaar. In een aanleunwoning van Mariposa heeft de bewoner in belangrijke mate een gevoel van veiligheid, omdat de aanleunwoningen in directe verbinding staan met het zorgcentrum. Er is een rechtstreekse spreek-luisterverbinding, dus bij een calamiteit wordt direct hulp geboden.

In een aanleunwoning kan men zelfstandig wonen, maar zorg krijgen via Mariposa of van Thuiszorg Icare. Het welzijn van veel bewoners wordt vergroot doordat zij tegen een kleine maandelijkse vergoeding deel mogen nemen aan de activiteiten van het woonzorgcentrum. Deze activiteiten zijn -naast de reeds genoemde- de open leestafel, waar de krant gelezen kan worden, de weeksluiting op vrijdag, sjoelen, bibliotheek-uitleen, programma's met lunch en dergelijke. Ook in de onlangs uitgebreide ruimte voor dagopvang; De Vlindertuin, zijn bewoners van aanleunwoningen van harte welkom.

Voor meer informatie of voor een aanmeldingsformulier kunt u terecht bij de ouderenadviseur van WIEL (681212) of bij Mariposa, mevrouw G. Plender (653553).

Naar boven

Regionale aandacht voor stoken van snoeihout en afvalstoffen Elburg Milieu Bewust

Met ingang van september wordt in de gemeenten op de Noord-Veluwe extra toezicht gehouden op het stoken van snoeihout en afvalstoffen. Dit extra toezicht is het directe gevolg van de afspraken die in regionaal verband hierover zijn gemaakt.

In het kader van de Wet milieubeheer is het verboden om snoeihout of andere afvalstoffen te verbranden. Een uitzondering is slechts mogelijk wanneer het gaat om snoeihout dat vrijkomt bij het onderhoud van landschapselementen, zoals houtwallen of in het geval van bijvoorbeeld ziekten in fruitbomen. In die gevallen kan er door de gemeente een schriftelijke stookontheffing worden verleend. In de ontheffing komt dan te staan aan welke regels men zich dient te houden, om hoeveel snoeihout het gaat en waar of wanneer er gestookt mag worden.

In de praktijk blijken er nogal wat misverstanden te bestaan over de regelgeving. Ook wordt er regelmatig proces-verbaal opgemaakt in het geval van illegaal stookgedrag. De gemeenten op de Noord-Veluwe willen door een aangescherpt toezicht beter in beeld brengen of de gemaakte afspraken in de praktijk ook daadwerkelijk werken. Zijn burgers voldoende op de hoogte van de geldende regelgeving, wordt in het geval van ontheffing gestookt volgens de gestelde regels en in welke mate wordt er ook nog illegaal gestookt.

Aan dit aangescherpte toezicht werken o.a. gemeenten, politie en het Groennetwerk Noord-Veluwe mee.

Diegenen die - al dan niet met een ontheffing - snoeihout of afval stoken lopen de komende maanden dus een extra grote kans om gecontroleerd te worden.

Informatie:

Handhavingscoördinator regio Noord-Veluwe

p/a regio Noord-Veluwe

t.a.v. de heer P. Pfaff

tel: 0341 - 474425

of

gemeentelijk contactpersoon

gemeente Elburg

de heer C. Duitman of S. Smit

tel: 0525-688706 of 703

Naar boven

Wet Milieubeheer / Kennisgeving besluit

De volgende besluiten zijn genomen:

* A. Rozeboom, Mezenbergerweg 34 te Doornspijk: Het verlenen van een oprichtingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het uitbreiden en in werking hebben van een melkrundveehouderij.


* Maatschap D. en E. Bos-Hoekert, Oostendorperstraatweg 10 en 10a: Het verlenen van een oprichtingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het uitbreiden en in werking hebben van een melkrundveehouderij.

De besluiten liggen met ingang van woensdag 13 september tot en met dinsdag 24 oktober 2006 ter inzage op de afdeling Milieu van het gemeentekantoor. De stukken kunnen iedere werkdag van 8:30 uur tot 12:30 uur worden ingezien. De stukken zijn ook op afspraak buiten genoemde tijden in te zien.

Tegen de besluiten kan met ingang van donderdag 14 september 2006 gedurende 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's Gravenhage. In beginsel kan uitsluitend beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tegen het ontwerpbesluit zijn zienswijze naar voren heeft gebracht.

Een belanghebbende die beroep instelt, kan (bij spoed) tevens verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie bovenstaand adres). Het besluit wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Als u een beroepschrift indient, moet u griffierecht betalen. De griffier van de Raad van State stuurt u hiervoor een rekening. Het beroepschrift wordt pas in behandeling genomen, nadat het griffierecht is betaald.

Voor meer informatie en/of afspraak: tel. 688692 (W.J. Grijsen).

Naar boven

Ontwerpbesluit Wet milieubeer

Wet Milieubeheer

Kennisgeving ontwerpbesluit

Het volgende ontwerpbesluit is genomen:


- Verlengde Vaarbekerweg 10 te 't Harde: Het verlenen van een revisievergunning voor het in werking hebben van een drinkwaterpompstation.

Het ontwerpbesluit is met ingang van wo. 13 september 2006 tot en met di. 24 september 2006 iedere werkdag van 8:30 tot 12:30 uur in te zien op de afdeling Milieu van het gemeentekantoor. De stukken zijn op afspraak ook buiten genoemde tijden in te zien.

Zienswijzen kan een ieder binnen voorgenoemde termijn schriftelijk indienen bij het college. Tevens is het mogelijk zienswijzen mondeling in te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mw. J.E.M. Raes.

Voor meer informatie en/of afspraak: tel. 688670 (J.E.M. Raes).

Naar boven

Besluit Wet Milieubeer/Wet Verontreiniging Oppervlaktewateren

Havenkade 39 te Elburg: vergunning Wvo/Wm waarvoor de coördinatieregeling geldt tussen de Wet verontreiniging oppervlaktewateren en de Wet milieubeheer. Deze kennisgeving is gepubliceerd in de:

* Huis-aan-huis, weekblad voor Elburg en Oldebroek;
* Staatscourant.

Wet verontreiniging oppervlaktewateren, lozing afvalwater

De Minister van Verkeer en Waterstaat maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.
* Aan scheepswerf Balk B.V. Havenkade 39, 8081 GR Elburg, verder genoemd "de vergunninghouder" vergunning te verlenen voor het lozen van afvalwater op het Drontermeer;

* De aan vergunninghouder bij besluit van 2+9 november 1990 RFR 6675a, verleende vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewater in te trekken;

* De aanvraag deel uit te laten maken van de vergunning;
* De vergunning te verlenen voor onbepaalde tijd;
* Aan de vergunning voorschriften te verbinden ter bescherming van de kwaliteit van het ontvangende oppervlaktewater.

De Minister van Verkeer en Waterstaat, namens deze, de hoofingenieur-directeur RWS IJsselmeergebeid, namens deze, hoofd vergunningvelening, Handhaving en Watermangement mr. C.J. van der Gaag-Schaapveld.

Wet Milieubeheer / Kennisgeving besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend dat het volgende besluit is genomen:

* Het verlenen van een revisievergunning voor het in werking hebben van een scheepswerf op het perceel Havenkade 39 te Elburg. Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit op enkele punten gewijzigd. Het betreft enkele inhoudelijke aanpassingen in de voorschriften.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg, namens dezen, de chef van de afdeling Milieu R.J. Schipper.

Terinzagelegging

Het besluit en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf woensdag 13 september 2006 tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen het besluit op de aanvraag, tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

* Rijkswaterstaat IJsselmeergebied, Zuiderwagenplein 2 ("Smedinghuis"), kamernr. 665 te Lelystad;

* Gemeente Elburg, Zuiderzeestraatweg Oost 19 te Elburg.

Op verzoek kunnen de stukken buiten kantooruren worden ingezien.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan van 14 september 2006 tot en met 25 oktober 2006 beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen tegen het ontwerp van het besluit naar voren heeft gebracht.

Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden gezonden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, met tenminste een vermelding van de naam en het adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit.

Het besluit wordt de dag volgend op de terinzagelegging van kracht tenzij vóór deze dag beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van voornoemde afdeling. Het besluit wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Van de indiener van een beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffiegeld geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen kunt u zich in verbinding stellen met de secretarie van de voornoemde afdeling.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen kan men zich wenden tot:
* de heer P.C. van Gelder van de hoofdafdeling Water en Scheepvaart van Rijkswaterstaat IJsselmeergebied, tel: 0320-297601.
* mevrouw J.E.M. Raes van de afdeling milieu van de gemeente Elburg, tel: 0525 - 688670.

Naar boven

Afgegeven vergunningen

Toestemming voor het verkopen van worst in de kern Elburg op 15 en 16 november 2006 aan Voetbalvereniging VSCO. Verzonden 7 september 2006.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken, tel: 0525-688712.

Toestemming voor het houden van een collecte in de gemeente Elburg van 15 t/m 20 oktober 2007 aan Comié Ontwikkelingssamenwerking Elburg. Verzonden 4 september 2006.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken, tel: 0525-688712.

Vergunning aan Vogelhoudersvereniging De Merel voor het houden van een verloting op 11 november 2006 bij Dorpshuis Ons Huus aan de Oude Harderwijkerweg 61 te Doornspijk.

De vergunning is verzonden op 31 augustus 2006, onder kenmerk: 6992.

Bezwaar is mogelijk, zie colofon.

Naar boven

Natuur- en Landschapsverordening 1997

Aangevraagde ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. een berk en twee dennen op het perceel Clakenweg 142 te Elburg.
2. een berk op het perceel Coragestraat 21 te Elburg.

Zienswijzen op deze aanvragen tot een week na 12 september in te dienen bij de afdeling Milieu van de Gemeente Elburg, Postbus 70, 8080 AB te Elburg.

Verleende ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. twee berken op het perceel Zuiderzeestraatweg West 94 te Doornspijk.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon)

Naar boven

Afgegeven bouw- en sloopvergunningen

Lichte bouwvergunning

1. Nieuweweg 9, Doornspijk: gedeeltelijk veranderen van een berging.

Reguliere bouwvergunningen

1. Schietweg 14, 't Harde: bouwen van een woning met bijgebouw inclusief hekwerk met toegangspoort.

2. Jukweg 13a, Elburg: bouwen van een kalverenstal.

Reguliere bouwvergunning 2e fase

1. Vaarbekerweg 7, 't Harde: gedeeltelijk vergroten van een multifunctionele ruimte.

Sloopvergunning

1. Oude Molenweg 5, Elburg: slopen van een berging, opslag en stalling. Verzonden: 5 september 2006.

Aanlegvergunning

1. Diepesteeg 13, Elburg: het in gebruik nemen van agrarische grond t.b.v. sierteelt. Verzonden: 6 september 2006.

De vergunningen zijn - tenzij anders vermeld - verzonden op 12 september 2006.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

Tervisielegging ontwerpbesluiten

Ontwerpbesluiten op grond van artikel 11 van de Monumentenwet
1. Vischpoortstraat 2, Elburg: intern veranderen van een winkel/woning.

2. Honingsveldweg 10, Elburg: veranderen van een woonboerderij.

De ontwerpbesluiten kunt u inzien vanaf woensdag 13 september t/m 25 oktober op de afdeling bouwen en wonen. Hebt u bezwaar tegen een van deze ontwerpbesluiten dan kunt u tot genoemde datum uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen (zie colofon).

Verlening vrijstelling en bouwvergunning t.b.v. de oprichting van een woning met bijgebouw en hekwerk met toegangspoort aan de Bovenweg 10b te 't Harde

Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 3 maart 2006, nr. 2006-006097 hebben verklaard geen bezwaar te hebben tegen het verlenen van vrijstelling, als bedoeld in artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het oprichten van een woning met bijgebouw en hekwerk met toegangspoort op het perceel gelegen aan de Bovenweg 10b te 't Harde, kadastraal bekend gemeente Doornspijk, sectie D, nr. 6421.

Wij hebben besloten deze vrijstelling te verlenen en eveneens besloten bouwvergunning ten behoeve van het bouwen van een woning met bijgebouw en hekwerk met toegangspoort op het perceel Bovenweg 10b te 't Harde te verlenen. Dit besluit is op 12 september 2006 aan de aanvrager verzonden.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

Ingekomen aanvragen om lichte bouwvergunning

1. Tuinstraat 1, Elburg: geheel vernieuwen van een schutting.
2. Zwaluwenburg 3, 't Harde: plaatsen van 2 slaapkamers boven de bestaande heerd.

3. Speelbrinkweg 32, 't Harde: bouwen van een schuur/berging.
4. Singel 14, 't Harde: plaatsen van een carport.
5. Prins Johan Frisolaan 5, 't Harde: plaatsen van een dakkapel op de woning.

Ingekomen aanvragen om reguliere bouwvergunning in de periode van 30 augustus t/m 5 september 2006

1. Zuiderzeestraatweg W 148, Doornspijk: bouwen van een noodwoning en een recreatiewoning.

2. Achterweg 2, Elburg: gedeeltelijk vergroten van een schoolgebouw.

Ingekomen aanvragen om reguliere bouwvergunning
1. Oude Harderwijkerweg 63, Doornspijk: gedeeltelijk vergroten van de woning.

2. Mast 51, Elburg: bouwen van een erker aan de woning.
3. Schokkerstraat 197, Elburg: bouwen van een garage.
4. Vangstraat 3, Elburg: bouwen van een garage.
5. Stadsweg 32, 't Harde: bouwen van een mestsilo.

Deze publicatie betekent niet dat de vergunningen zijn of worden verleend. Op een ingekomen aanvraag kan geen zienswijze of bezwaar worden ingediend.

Naar boven