Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WESTTOER

10 augustus 2006

Westtoer reikt awards uit: 'Prijs van verdienste' en 'Innovatie-/creativiteitsprijs'

Acht genomineerden

voor de tweede editie 'Prijs Peuteman'

Op maandagavond 18 september a.s. organiseert Westtoer in het Staf Versluys Centrum te Bredene de tweede editie van de Prijs Peuteman. Deze prestigieuze Westtoer-award voor de West-Vlaamse toeristisch-recreatieve sector bestaat uit twee categorieën. De Prijs van verdienste en de Innovatie-/creativiteitsprijs. Zo pas zijn de acht genomineerden bekendgemaakt.

De jury heeft acht genomineerden geselecteerd. Voor de Creativiteitsprijs: Fietsverhuurbedrijven Leiestreek, Met Kunst aan Tafel (Toerisme Oostende), vzw Bedevaart naar de Graven aan de IJzer (Ten Vredeconcert) en Choco-Story (Eddy en Cédric Van Belle). Bij de Prijs van verdienste: Luc Glorieux (FBAA), Bert Vanhaecke (Toerisme Damme), Dries Vermeesch (Oostende) en Ward Poppe (Monsalvaet).

De Prijs van verdienste wordt toegekend aan een persoon die op een volgehouden wijze een structurele bijdrage heeft geleverd in de ontwikkeling van het receptief toerisme in West-Vlaanderen of op het vlak van de recreatieve ontwikkeling in West-Vlaanderen.

De Innovatie-/creativiteitsprijs wordt toegekend aan een bestuur, organisatie, bedrijf, persoon die in de loop van de voorbije twee jaar een innovatief / creatief kleinschalig project heeft ontwikkeld op het domein van het receptief toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen.

Met de 'Prijs Peuteman' wordt de nagedachtenis geëerd van wijlen gedeputeerde Fernand Peuteman, die een belangrijke invloed gehad heeft op de toeristisch-recreatieve ontwikkeling in West-Vlaanderen en zelfs Vlaanderen. Fernand Peuteman was voorzitter van Westtoerisme vzw, Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van Toerisme Vlaanderen en Voorzitter van de Vlaamse Raad voor het Toerisme.

Attn. Redactie

Meer informatie bij Stefaan Gheysen, waarnemend afgevaardigd bestuurder Westtoer, tel. 050/305 500, info@westtoer.be. Extra informatie op www.westtoer.be.

________________________
Nele Desloovere
Marketing Assistent - Pers & Media - Beurzen - Fotobank

Westtoer a.p.b.
Koning Albert I-laan 120
B-8200 Sint-Michiels (Brugge)
Tel. + 32 50 30 55 17
Fax + 32 50 30 55 90

nele.desloovere@westtoer.be www.westtoer.be