Sloop verkokering vraagstukken woningmarkt

Aedes

In de verkiezingsstrijd rondom de begroting, lijken politieke partijen zich alvast rijk te rekenen. Aedes juicht de grote politieke belangstelling toe. De politiek opteert voor investeren in wijken en buurten en juist daarop zijn de inspanningen van de leden van Aedes gericht. Want lokale problemen vragen om lokale oplossingen. Aedes wil dat meer aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de directe woon en leefomgeving van mensen. Voorzitter van Aedes, Willem van Leeuwen: De buitenmuur van je huis, is de binnenmuur van je buurt. Het wordt tijd dat wij mét lokale partijen het werk en de investeringen kunnen organiseren rondom lokale vraagstukken. Sloop de verkokering van de problemen op de woningmarkt. Als de politiek daarbij behulpzaam wil zijn, graag. Dan kunnen wij met maatschappelijke partners wijkkracht organiseren en voorkomen dat mensen buiten de boot vallen.
Aedes wil dat er ruimte wordt gecreëerd voor een buurtgerichte en op maat gemaakte aanpak door corporaties en andere maatschappelijke partijen als scholen, maatschappelijke opvang, zorginstellingen en buurtwerk. Van Leeuwen: De corporaties kunnen hun investeringskracht nog beter inzetten wanneer andere organisaties meedoen in een ketenaanpak.
Corporaties betrekken andere belanghebbenden als huurderorganisaties, buurtbewoners en maatschappelijke organisaties bij het maken van beleidskeuzen. Van Leeuwen: Die belofte maken we waar door met gemeenten heldere afspraken te maken over de te leveren prestaties. Corporaties verplichten zich tot visitatie door een externe partij, leggen lokaal verantwoording af en houden elkaar in de branche aan heldere afspraken.