Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Basisbetaaldiensten moeten gratis zijn en blijven.' Dat zegt Tweede Kamerlid en financieel woordvoerder van de PvdA Ferd Crone in het september nummer van het blad Banking & Finance.

'Banken vragen steeds meer geld voor betaaldiensten omdat deze volgens hen steeds duurder worden. Aan de andere kant verdienen banken veel geld met bijvoorbeeld rente op spaartegoeden en kredieten. Het zal allemaal wel wat minder worden dan vroeger, maar banken verdienen er nog steeds goed aan. Wat mij betreft worden en blijven de basisbetaaldiensten gratis, als een klant aanvullende informatie wil, dan betaalt hij bij,' aldus Ferd Crone. Crone gaat hierbij in op de achtergronden van zijn onlangs afgekeurde initiatiefwetsvoorstel.

Bereikbaarheid
Naast betaalbaarheid, gaat het Crone ook om bereikbaarheid van bankkantoren. 'Op het platteland verdwijnen steeds meer kantoren, maar ook in stadswijken zoals Amsterdam-West en Rotterdam-Zuid wordt het lastiger om bij een bank geld op te nemen of te storten.' Natuurlijk kunnen mensen ook gebruik maken van internetbankieren, maar er zijn volgens Crone honderdduizenden mensen en vooral zwakkeren, die behoefte hebben aan lokaal en begeleid bankieren.'

Daarnaast spreekt Ferd Crone zich in het interview uit over andere actuele thema's zoals IFRS en het belang van een goed banksysteem - denk aan het Van der Hoop-debacle. En zijn eigen ambities. Want zelf aan de knoppen draaien op zijn eigen vakgebied, dat lijkt hem ook interessant.

Over Banking & Finance
Het tijdschrift Banking & Finance verschijnt elke twee maanden in Nederland, België en Luxemburg. Onderwerpen die in het tijdschrift aan de orde komen zijn trends en actuele zaken uit de financiële en verzekeringswereld. Het tijdschrift staat centraal bij alle activiteiten die Banking & Finance organiseert: Lunchcauserieën, seminars, congressen en Grand Gala's. In dit septembernummer van Banking & Finance (met een omvang van 132 pagina's) wordt tevens de lunchcauserie over MiFID gepubliceerd en verslag gedaan van het door B & F georganiseerde Congres 'Retail Finance in 2010', dat op 16 juni in The Grand in Amsterdam plaatsvond. De website www.bankingfinance.nl is het unieke platform waar in drie talen (Nederlands, Frans en Engels) zowel via print als online gecommuniceerd kan worden binnen de Financial Services Industry, haar leveranciers, haar klanten en werknemers. Banking & Finance verschijnt tweemaandelijks in een gecontroleerde oplage van ruim 13.000 exemplaren.



Ingezonden persbericht