Vereniging van Effectenbezitters


Onderwerpen Effect 19: TKH geen prooi voor sprinkhanen

In Effect 19 komen de volgende onderwerpen aan bod:

De transformatie van TKH Groep
Effect interviewde Alexander van der Lof, sinds 2001 de topman van TKH, het voormalige Twentsche Kabel. Van der Lof's nieuwe strategie heeft in TKH geen windeieren gelegd. "Ja de strategie is succesvol, die heeft nog veel potentie. Ook in maart 2007 komt er geen andere strategie" Over hedge funds en private equity is hij minder te spreken. Net als minister Joop Wijn vindt hij het sprinkhanen. "Ik heb een hekel aan winstbejag op korte termijn". Zelf zegt hij niet te zijn benaderd: "Ik denk dat we minder interessant zijn, dat heeft te maken met onze prestaties". Van der Lof, kleinzoon van de oprichter van TKH en zoon van de eerste Formule1-rijder van Nederland: "Ik wil als ondernemer de grenzen opzoeken. Als je de grenzen niet opzoekt kun je ook niet winnen".

Burgmans loog over prefs
Op vrijdag 8 september werd het rapport van de onderzoekers in de Unilever-enquête gepubliceerd. Daarin wordt onomwonden geconcludeerd dat Unilever beleggers onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd. Effect geeft een korte samenvatting van de procedure alsmede de belangrijkste citaten uit het rapport. Ook wordt ingegaan op de merkwaardige rol die zowel de belastingdienst als de juridische adviseurs hebben gespeeld.

Halfjaarcijfers 2de ronde: bouwers vallen tegen
Inmiddels hebben alle AEX en Midkapfondsen hun halfjaarcijfers gepubliceerd. In aanvulling op Effect nummer 17 publiceert de VEB een nieuwe analyse van halfjaarcijfers. Hieruit blijkt dat bedrijven die laat hun halfjaarcijfers publiceren, vaker tegenvallen. Vooral de bouwondernemingen deden het slechter dan verwacht. USG People en Ahold waren een van de weinige positieve uitzonderingen.

Verder in Effect:

* Ruzie in de boardroom: column van Peter Paul de Vries over slordig bestuur bij DPA Flex.
* Hedgefondsen willen nieuwe vergadering Stork: VEB vraagt hedgefondsen hun plannen te concretiseren.
* Meer muziek in Motorola: sectoranalyse van Jaqcues Potuijt van de mobiele telefoonmarkt.
* Kansen als de R in de maand zit: technische analyse door Royce Tostrams van enkele kanshebbers voor het komende halfjaar.
* Ordina is Getronics niet: een fundamentele analyse van de midkapper Ordina.
* Rendement en risico: uitleg over het verwachte rendement en de standaarddeviatie.
* Belgacom dom: column van San Lie over de mogelijke alliantie tussen Belgacom en KPN.
* Successierecht over kwijtschelding: fiscale analyse over schuld die bij overlijden wordt kwijtgescholden.
* Actie KPNQwest: de Amerikaanse class action heeft geen gevolgen voor de VEB-actie.

De volledige artikelen kunt u lezen in Effect nummer 19. Voor de pers zijn de artikelen op aanvraag bij via het secretariaat van de VEB (070-3130000) beschikbaar.

Vereniging van Effectenbezitters