Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Regio

:: 19 sep 2006

18 september opening MobiliteitsCentrum Automotive Unieke samenwerking in Limburg

Maandag 18 september om 15.00 uur is de officiële aftrap van het MobiliteitsCentrum Automotive (MCA) in Sittard. Het mobiliteitscentrum is opgericht om de stroom werkzoekenden die ontstaat door de forse volumedaling bij NedCar te helpen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Een groot aantal medewerkers maakt, als gevolg van de aanhoudende onzekerheid, gebruik van de vrijwillige vertrekregeling. Naar schatting hebben in totaal zon 1000 tot 1500 medewerkers van zowel NedCar als van een aantal toeleveranciers op korte termijn ondersteuning nodig bij het vinden van ander werk. Dit aantal is zo groot en de sector is zo specifiek, dat er een nieuwe vorm van bemiddeling is gezocht en gevonden. De Provincie Limburg, gemeente Sittard-Geleen, NedCar, UWV, CWI en Kenteq kenniscentrum voor technisch vakmanschap hebben het initiatief genomen tot de oprichting van een mobiliteitscentrum speciaal voor de ex-medewerkers van NedCar en de toeleveranciers.

Het mobiliteitscentrum biedt hulp aan iedereen die minstens drie maanden in de automobielsector heeft gewerkt. Zij krijgen gerichte ondersteuning en, indien nodig, scholing om snel ander werk te vinden. Omdat er in de maakindustrie weinig vacatures zijn, zullen de werkzoekenden naar werk in andere branches, bijvoorbeeld Zorg, Dienstverlening en Horeca, begeleid worden. De vraag naar goede werknemers in andere sectoren kan op die manier ingevuld worden door degenen die hun baan in de autosector verliezen. Dit vergt omscholing opleiding en training. In het MobiliteitsCentrum Automotive werken UWV, CWI, Kenteq en andere kenniscentra, re-integratiebureaus en uitzendorganisaties nauw samen.

Totale ontschotting
Bijzonder in deze samenwerking is, dat de klant werkzoekende zonder schotten of drempels geholpen wordt. Een medewerker van het mobiliteitscentrum werkt daar niet als UWVer of CWIer, maar als MCAer. Dat weghalen van schotten gebeurt niet alleen tussen CWI, UWV en gemeente, maar ook tussen re-integratiebureaus, kenniscentra en uitzendorganisaties. Het is één team en dat is uniek. In het mobiliteitscentrum wordt tegelijkertijd gewerkt aan een aantal vernieuwingen in de gezamenlijke dienstverlening van de partners. Zo komt er een ePortfolio, waardoor de digitale invoer van gegevens sterk kan worden vereenvoudigd en verbeterd. Zowel de werkzoekenden als de medewerkers profiteren hiervan.

MobiliteitsCentrum Automotive
Agricolastraat 75, 6131 JW Sittard
Geopend, enkel op afspraak, maandag t/m vrijdag 08.30 tot 17.00 uur. Telefoon 046-7506418