Provincie Utrecht

staten stellen drie miljoen euro beschikbaar voor Muziekpaleis

Provinciale staten stellen drie miljoen euro beschikbaar voor Muziekpaleis

18-9-2006 -

Provinciale Staten van Utrecht hebben op 18 september in meerderheid besloten een bedrag van 3 miljoen euro aan de gemeente Utrecht beschikbaar te stellen. Dit bedrag is bestemd voor de realisering van het Muziekpaleis op het Vredenburg.

De gemeente Utrecht heeft besloten om Muziekcentrum Vredenburg te verbouwen tot een Muziekpaleis, waarin onder meer ook poppodium Tivoli en SJU-jazzpodium worden ondergebracht. De aanleiding hiervoor was dat de gebouwen van deze drie partijen nodig aan renovatie, verplaatsing en uitbreiding toe zijn. Bovendien verwacht de gemeente dat het Muziekpaleis zal bijdragen aan de kwalitatieve en kwantitatieve verbetering van het muziekaanbod in de stad en de provincie Utrecht.

In de Voorjaarsnota 2006 werd al aangekondigd dat de gemeente Utrecht een beroep zou doen op de provincie voor een bijdrage aan het Muziekpaleis. Inmiddels heeft de gemeente hiervoor een verzoek ingediend. De drie partijen (Vredenburg, SJU, Tivoli) en de gemeente nemen het overgrote deel van de bouwkosten van 100 miljoen euro op zich. Het is de bedoeling dat de nog te dekken negen miljoen euro door de grote landelijke fondsen, het bedrijfsleven en de provincie wordt bekostigd. Hierbij betaalt iedere partij een derde deel, dus drie miljoen.

De start van de bouw, dat onderdeel is van de aanpak van het stationsgebied, staat gepland voor eind 2006. De opening van het Muziekpaleis vindt plaats in 2010.

Meer informatie: Marian Mulder, telefoon 030-2582522