Gemeente Lisse

Fiat Panda voor inwoners Lisse

Op 18 september 2006 start het project `Buurtauto Lisse'.Het is een initiatief zonder winstoogmerk van de Stichting Call a Car en de Vereniging Wheels4all in samenwerking met de gemeente Lisse.Inwoners van Lisse die lid zijn van Wheels4all kunnen vanaf 18 september tegen lage kosten gebruikmaken van de eerste buurtauto, een Fiat Panda. ´s Avonds om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in (deelname aan) het project. Die vindt plaats in ´t Poelhuys, Vivaldistraat 4.
De buurtauto kost 2,-- per uur en 0,18 ( inclusief brandstof) per kilometer. De maandelijkse contributie is vanaf 5, --. Dat scheelt in vergelijking met een eigen auto gemiddeld zon 1600,- per jaar in autokosten.

Niet alleen burgers kunnen profiteren van de buurtauto, ook de gemeente ziet de voordelen. Het is namelijk een extra voorziening om de parkeerdruk in wijken te verminderen. Het is tenslotte een alternatief voor het kopen van een eigen auto. De buurtauto stimuleert ook bewuster autogebruik, waardoor mensen sneller de fiets of bus pakken.

Hoe werkt het?
Eenmaal lid, dan kan de auto worden gereserveerd via Internet, telefonisch of SMS. De auto is 24 uur per dag op te halen. Bij dubbelboekingen wordt een extra auto geregeld via een plaatselijk autobedrijf. Als aanvulling op de buurtauto is het ook mogelijk een huurauto te nemen voor vakanties of lange ritten. Overigens kunnen leden alle autos van Wheels4all gebruiken, dus ook die in andere plaatsen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de afdeling Milieu en Bouwkunde van de gemeente Lisse en bij Wheels4all.

De auto staat geparkeerd bij de beheerder in de Aletta Jacobsstraat in afwachting van een definitieve standplaats in de Poelpolder. Die standplaatsvergunning wordt binnenkort afgegeven. Het is de bedoeling dat het aantal buurtautos in de toekomst wordt uitgebreid en dat er ook grotere autos komen. Het aantal autos wordt steeds afgestemd op de behoefte van de leden van Wheels4all. De tweede auto wordt binnenkort al in de wijk Meerenburgh geplaatst.