Ingezonden persbericht

Verkiezingsprogramma PvdA

openbare bijeenkomsten

Meepraten in Lelystad en Almere

Met alle informatie rondom de Tweede Kamer-verkiezingen in november, zou je bijna vergeten dat in 2007 de verkiezingen voor provinciale staten plaatsvinden. De PvdA Flevoland is hier alweer druk mee bezig. Op 15 september sluit de aanmeldingstermijn voor nieuwe kandidaten. Meer hierover leest u op flevoland.pvda.nl

Ook wordt er hard gewerkt aan de plannen voor Flevoland in de komende vier jaar. De PvdA Flevoland wil graag de ideeën van alle Flevolanders hierover horen. Daarom organiseert zij in de aanloop naar de provinciale verkiezingen 2007 themabijeenkomsten over haar verkiezingsprogramma. Inmiddels was er al een bijeenkomst in Emmeloord.

De komende bijeenkomsten zijn:

* Maandag 18 september over ruimtelijke en economische ontwikkelingen in hotel Mercure te Lelystad
* Woensdag 20 september over de schaalsprong van Almere in The Lake te Almere

Iedereen is welkom vanaf 19.45 uur

Ruimtelijke en economische ontwikkelingen

Voorzitter van de avond is Tjeerd van der Zwan, wethouder te Lelystad

Inleider is Co Verdaas, lid van de Tweede Kamer

Flevoland is op een keerpunt aangekomen. Was er tot op heden voornamelijk sprake van een plattelandsprovincie, nu is Flevoland voor een belangrijk deel onderdeel van de Noordvleugel van de Randstad. Niet alleen Almere, maar heel zuidelijk en oostelijk Flevoland is onderhevig aan de dynamiek van de Randstad. Voorbeelden daarvan zijn de aanleg van de Hanzelijn en de voorgenomen ontwikkelingen rondom de luchthaven Lelystad. Verandering van deze dynamiek leidt tot mogelijkheden voor economische ontwikkelingen en bevordering van de werkgelegenheid, maar legt anderzijds ook een druk op bijvoorbeeld het milieu. De vragen liggen dan ook voor de hand:

* Welke kansen en bedreigingen zijn er te verwachten van deze ontwikkelingen?
* Welke sociale aspecten zijn betrokken bij de veranderingen?
* Welke kansen en mogelijkheden er zijn er voor bijvoorbeeld hoger onderwijs.

Schaalsprong Almere

Voorzitter van de avond is Ton van Meurs

Inleider is Johanna. Haanstra, wethouder te Almere

Almere staat voor de uitdaging 60.000 woningen bij te bouwen. Gesproken wordt over de dubbelstad Amsterdam-Almere en er wordt gedacht aan een IJmeer-verbinding tussen deze twee steden. Wat betekent dat voor de ruimtelijke, sociale, culturele en fysieke infrastructuur? Welke consequenties heeft dit alles voor Almere, zuidelijk Flevoland en de hele provincie. Wat vinden wij als PvdA Flevoland over een dergelijke ontwikkeling en welke rol is hiervoor voor het provinciebestuur weggelegd. Kortom wat zouden in het PvdA provinciale verkiezingsprogramma de onderwerpen moeten zijn rondom de schaalsprong van Almere. De commissie die belast is met de opstelling van het nieuwe verkiezingsprogramma is benieuwd naar uw ideeën over dit onderwerp.

noot voor de redactie,