Ministerie van Buitenlandse Zaken

Vanaf 19 september as. zal de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 61e zitting in New York bijeenkomen.

Ik zou het op prijs stellen wanneer er vier Kamerleden, waarvan één Eerste Kamerlid en drie Tweede Kamerleden, zitting willen nemen in de delegatie. Naast de ambtelijke leden en de leden van uw Kamer zal de delegatie verder kunnen bestaan uit afgevaardigden van het VNO-NCW, De FNV, een afgevaardigde van de Nationale Vrouwenraad en een Jongerenvertegenwoordiger. De geldende regeling is dat de Kamerleden gedurende 6 weken zitting kunnen nemen in de delegatie.

De Algemene Vergadering zal worden geopend met de "ministeriële week" van 19 tot en met 29 september 2006. Tijdens deze periode is er sprake van een grote werklast voor onze Permanente Vertegenwoordiging vanwege de intensieve programma's van de aanwezige Nederlandse bewindslieden.

Aangezien de Permanente Vertegenwoordiging voor de Kamerleden graag een solide programma op zet en hen adequaat wil begeleiden, wordt het door de Permanente Vertegenwoordiging op prijs gesteld als de leden - evenals dat vorig jaar het geval was - hun aanwezigheid concentreren in de daarop volgende periode van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 20 oktober 2006. Ook de relevante onderdelen van de VN waarmee de Kamerleden afspraken willen maken zijn in die periode weer beter beschikbaar.

De kosten van deelname, uitgezonderd meerkosten die het gevolg kunnen zijn van het verdelen van de beschikbare periode over meerdere leden, zullen conform de geldende afspraken voor rekening van mijn departement komen. De geldende regeling is dat het ministerie vier businessclass tickets Amsterdam-New York v.v. ter beschikking stelt. Drie voor de Tweede Kamer en één voor de Eerste Kamer. Voor de gehele periode is voor de Kamerleden hotelaccommodatie gereserveerd, die ook door meer dan vier leden kan worden gebruikt. De meerkosten voor de eventuele extra vliegreizen komen echter voor rekening van de Kamer(s).

Graag verzoek ik u mij vóór 1 juli as. te berichten wie door de Tweede Kamer zal worden afgevaardigd naar bovengenoemde zitting.

Aan de voorzitter van de Eerste Kamer heb ik een gelijkluidende brief gezonden.

De Minister van Buitenlandse Zaken

Dr. B.R. Bot

---- --