Juli 2006

webdevelopment

WK Wielrennen in Salzburg
Mozartstad Salzburg wordt dit jaar in september tijdens het wereldkampioenschap wielrennen 2006 herschapen tot het centrum van de wielerwereld.
Dit is dan ook een unieke kans voor SalzburgerLand om zich nog meer als boeiende vakantiebestemming te profileren en zijn prachtige regio nog succesvoller te maken. Van 19 tot 24 september, zullen meer dan 1000 topatleten uit bijna 60 landen aan de start staan van het WK Wielrennen in en om het historische Salzburg. Daardoor zal er voor de toeschouwers, naast het schitterend parcours van een van 's werelds grootste sportevenementen, een veelvoud van landschappelijke, culturele, sportieve en gastronomische hoogtepunten te ontdekken zijn.

In 1987 werd er al een keer een WK wielrennen georganiseerd in Oostenrijk, namelijk in Villach en Wenen. Nu is het de stad Salzburg en omgeving wederom gelukt om een van de grootste sportevenementen ter wereld naar Oostenrijk te halen. Het UCI WK Wielrennen zal dan ook in het Mozartjaar 2006 van 19 tot 24 september in Salzburg plaatsvinden.

Afbeelding

De stad Salzburg

Voor Salzburg zelf biedt het organisatorschap vele voordelen. Het WK wielrennen trekt samen met de Olympische Spelen, het EK en WK voetbal en de Superbowl wereldwijd de meeste media aandacht. Door de enorme media-exposure van het evenement krijgt Salzburg zowel nationaal als internationaal de kans om zich te profileren als de wielersportbestemming nummer 1 voor vakantiegangers. `Wielrennen heeft zich in de afgelopen jaren tot volkssport nummer 1 ontwikkeld. We houden rekening met 250.000 tot 350.000 bezoekers die het spektakel ter plekke willen aanschouwen. De wedstrijd wordt door ongeveer 50 tv-stations uitgezonden en zal door 400 tot 600 miljoen kijkers op televisie worden gevolgd`, aldus Leo Bauernberger, directeur van SalzburgerLand Tourismus Gesellschaft

Evenemententips rondom het WK wielrennen 2006

Naast het wielerevenement zijn er nog tal van andere evenementen die plaatsvinden gedurende deze periode in en om de stad Salzburg en in het hele SalzburgerLand.

In en om de stad Salzburg vinden voor, tijdens en na het UCI WK wielrennen van 19 tot 24 september 2006 diverse festiviteiten plaats, zoals bijvoorbeeld de Bauernhebst, Rupertikirtag en Kirchweihfest.

SalzburgerLand als fietsparadijs voor de toekomst

Met zo'n 2000 fiets- en 3000 mountainbikekilometers, grensoverschrijdende droomroutes en fietsevenementen van wereldklasse behoort de regio nu al tot de leidende aanbieders in het segment. Met een fietspadennetwerk van meer dan 160 kilometer hoort de stad Salzburg bovendien tot de top van Oostenrijk, wat ook blijkt uit het feit dat de stad meerdere malen verkozen werd tot meest fietsvriendelijke gemeente in Oostenrijk.

Over TMC

TMC is een marketing-, communicatie- en representatiebureau, gespecialiseerd in de toeristische branche (business to business en business to consumer) en gevestigd in hartje Amsterdam. Het bureau, in 1995 opgericht door Susan van Egmond, heeft door de jaren heen een enorme ervaring opgedaan en een groot internationaal netwerk opgebouwd in de toeristische sector en de mediawereld. TMC-kernwoorden zijn: merkgericht denken, creatief, professioneel, betrokken, nuchter en hands-on mentaliteit.

Meer informatie Salzburgerland Tourismus Gesellschaft: http://www.vakantie.salzburgerland.com/
Meer informatie TMC: http://www.travelmc.com/

Noot voor de redactie (