Gemeente Assen


Actueel

Training scootmobiel/electrische rolstoel Assen

30 augustus 2006

In samenwerking met Stichting Verkeerseducatie Drenthe (SVD) organiseert Stichting Gehandicapten Platform Assen (SGPA) op dinsdag 19 september een training voor gebruikers van een scootmobiel of electrische rolstoel in Assen.

Doel van de training is deelnemers op een verantwoorde, veilige manier en met meer plezier deel te laten nemen aan het verkeer. Er wordt aandacht besteed aan de regelgeving geldend voor gebruikers van scootmobielen en electrische rolstoelen. Er worden praktijkoefeningen gedaan om de vaardigheid te testen. Verder wordt er aandacht besteed aan voertuigbeheersing.

De training wordt gehouden op dinsdag 19 september 2006 in het wijkcentrum De Schulp in Assen. De training kan in de ochtend of in de middag worden gevolgd. De training wordt gegeven door erkende instructeurs van de SVD. Er wordt gereden op eigen voertuigen en de training wordt afgesloten met een certificaat.

De praktijktraining wordt uitgevoerd op een afgesloten terrein en met de hulp van instructeurs worden allerlei behendigheidsoefeningen uitgevoerd. Aan het eind van de cursus gaan alle deelnemers met een persoonlijke begeleider oefenen in het echte verkeer.

Voor informatie en een aanmeldingsformulier kan contact worden opgenomen met mevrouw M.C. Vorsteveld, telefoonnummer 0592-310357. Aanmeldingsformulieren moeten voor 5 september 2006 worden teruggestuurd.