Gemeente Hulst


Persbericht - 31.08.2006

Reconstructie Van der Maelstedeweg te Hulst

De Van der Maelstedeweg te Hulst is op meerdere punten aan een reconstructie toe.
Dit geldt voor het gedeelte gelegen tussen de Zoetevaart en de Groote Kreekweg. De reconstructie omvat enerzijds rioolwerkzaamheden en anderzijds werkzaamheden aan de wegconstructie. De start van de werkzaamheden staat voorlopig begin 2007 gepland.

Rioolwerken
Het riool ter plaatse dient te worden gerenoveerd. Dit gebeurt door het inbrengen van een kunststofkous in de huidige buizen. Daarnaast wordt een parallel riool aangelegd ten behoeve van de huisaansluitingen. Dit wordt aangesloten op het hoofdriool. Voor de afvoer van het hemelwater wordt een apart riool aangelegd.

Wegconstructie
De huidige bestrating, fietspad en trottoirs worden inclusief hun fundering volledig verwijderd. De indeling ter plaatse wordt vernieuwd. Zo wordt de nieuwe asfaltweg breder dan de huidige. Aan beide zijden van de weg wordt een fietspad en een trottoir aangelegd en wel over de gehele lengte van de weg. Het fietspad wordt gescheiden van de weg door een berm en/of parkeervakken. Het voetpad aan de zijde van de waterkant wordt verlaagd aangelegd ten opzichte van het fietspad en de weg.

Aan de zijde van de Buitenvest zijn parkeervakken voorzien. Ter plaatse van de huisnummers 79 t/m 100 zijn ook parkeervakken aan de zijde van de woningen voorzien.
Om overlast veroorzaakt door geparkeerde autos ter hoogte van het uitvaartcentrum te voorkomen, wordt geïnventariseerd of de parkeervoorziening op het terrein kan worden uitgebreid. Ten slotte worden nabij de rotonde aan de Groote Kreekweg aan de Van der Maelstedeweg aan beide kanten van de weg bushalten aangelegd.

Informatiebijeenkomst
Om de bewoners nader te informeren over de op stapel staande reconstructie van de Van der Maelstedeweg worden deze uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst welke wordt georganiseerd op dinsdag 19 september 2006.
Deze bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis te Hulst en vangt aan om 19.30 uur.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl