Gemeente Amerongen


Informatieavond stationsgebied Driebergen-Zeist.

Het onlangs opgestarte project Herinrichting Stationsgebied Driebergen-Zeist is een gezamenlijk initiatief van de provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist en het Bestuur Regio Utrecht.

Voor de zomer heeft u hierover al het één en ander in de media vernomen. Het is nu tijd om u uitgebreider te informeren over de toekomstige ontwikkelingen in dit gebied.

Op deze informatieavond wordt uitgelegd welke maatregelen aan het spoor en de wegen rond het station Driebergen-Zeist te verwachten zijn, onder andere een spoorverdubbeling en een ongelijkvloerse kruising voor een verbetering van de veiligheid en oplossing van de fileproblematiek.

De aanpak van de spoor- en weginfrastructuur biedt volgens de regio ook kansen voor een kwaliteitsimpuls voor deze bijzondere locatie. Op dinsdag 19 september krijgt u een toelichting hoe de regiopartijen tot een concrete gebiedsvisie willen komen en wat uw rol daarin kan zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

* 19.00 uur: inloop met koffie/ thee

* 19.30 uur: welkomstwoord door gedeputeerde de heer G. Mik
* 19.35 uur: toelichting van projectleider Bas Kranenborg op het project en een toelichting van Pro Rail over de maatregelen rond het spoor
* 20.15 uur: tijd voor vragen en antwoorden
* 21.00 uur: informele afsluiting met de mogelijkheid door te praten met ambtenaren en projectleiding.

U bent van harte welkom. Mocht u verhinderd zijn maar toch graag op de hoogte blijven van dit project, mail uw adresgegevens door aan anneke.boerma@provincie-utrecht.nl