Ingezonden persbericht


Dinsdag 19 september Global filmdebat 'China Blue'

China Blue van de Israelische regisseur Micha X. Peled is een clandestien in China gedraaide film, waarin we twee jonge meisjes - Jasmijn en Orchidee - volgen die onder erbarmelijke omstandigheden werken in een spijkerbroekenfabriek. Ze hebben geen keus; vakbonden zijn verboden en wie protesteert of te langzaam werkt, wacht een boete of ontslag. De film was winnaar van de Amnesty DOEN Award in 2005.

Wat kunnen we doen tegen de zogeheten sweatshops in China? Kunnen we vanuit het Westen kledingproducenten dwingen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en hoe doe je dat dan? Heeft een label voor 'eerlijk gemaakte kleding' zin als westerse consumenten vooral goedkope kleding willen?

Met o.a. Jenny Chan van SACOM, Students and Scholars against Corporate Misbehavior, Jef Wintermans van Modint, de landelijke ondernemersorganisatie voor mode en textiel en Evert Nieuwenhuis, journalist en auteur van 'De Grote Globaliseringsgids'. Gespreksleider is Rob Verhofstad (Radboud Universiteit). NB: Voertaal tijdens het debat is Engels.

Aanvang: 19.30uur.
Entree: 8 euro (studenten Radboud Universiteit/HAN en medewerkers en alumnipashouders Radboud Universiteit 4 euro) Locatie: LUX, Marienburg 38-39
Reserveren: 0900-5894636
Info: www.lux-nijmegen.nl, www.globaldebat.nl

Dit programma is onderdeel van Global, een publiek project van LUX i.s.m. het CIDIN van de Radboud Universiteit, over de mensen in de Derde Wereld die het slechter hebben dan wij en de vraag wat wij, met hen, daaraan kunnen doen. Informatie over dit project, dat is mogelijk gemaakt door de NCDO, vindt u op www.globaldebat.nl

Voor de redactie:

Voor meer informatie en/.of beeldmateriaal kunt op kontakt opnemen met:

Dhr. Hedzerd de Boer
Programmamaker LUX debat
024-3556151
06-42458124
hedzerd@lux-nijmegen.nl