Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie AZV&F vergadert dinsdagavond 19 september

Op dinsdagavond 19 september vergadert de commissie Algemene Zaken, Veiligheid en Financiën vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar.
Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Vragenhalfuur

5. Vaststelling verslag en actiepuntenlijst AZV&F van 13 juni 2006
6. Ingekomen stukken

7. Voortgangsrapportage Veiligheid

8. Nieuwbouw deelgemeentekantoor: huurovereenkomst en bestemmingsreserve interieurkosten

9. Nulmeting/balansmeting kengetallen nieuwe stijl
10. Kunstwerk Pascalweg

11. Benoeming plaatsvervangend lid Algemene bezwarencommissie deelraad

12. Sluiting

Kunstwerk Pascalweg
Eind vorig jaar heeft de heer Walraven Borst van de VVD een motie ingediend over het plaatsen van een bronzen sculptuur van een meter hoog aan de Pascalweg. Omdat bij de grootscheepse opknapbeurt van deze straat een aantal bomen sneuvelt is een kunstwerk hiervoor een vervanging.
De deelraad heeft het dagelijks bestuur gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken en overleg te plegen met de bewoners van de Pascalweg. De kunstenaar, de heer Motta, heeft aangegeven de oude situatie symbolisch te willen bewaren door het sculptuur te vormen met behulp van schors, takken en bladeren van de weggehaalde bomen die vervolgens in bronzen elementen worden gegoten. De binnenzijde krijgt een creatieve invulling in samenspraak met bewoners die hiervoor historische feiten hebben aangedragen en die met oud fotomateriaal komen. Hoe het ontwerp er precies uit komt te zien is nog onduidelijk. Als plek is gekozen voor een groen veld, begrenst door twee flatgebouwen langs de Pascalweg bij de Maeterlinckweg. De commissie bespreekt dinsdagavond het advies van het dagelijks bestuur om het idee van het kunstwerk verder uit te werken in een duidelijker en vervolgens de deskundigheid van het Centrum voor Beeldende Kunst in te roepen en de mening van de omringende bewoners vast te leggen. In afwachting hiervan wordt de raad geadviseerd om voorlopig een bedrag van 10.000, voor de realisatie van het kunstwerk als wens mee te nemen bij de begroting 2007.