Gemeente Den Haag

Vanaf dinsdagavond 19 september a.s. gaat het onderhoud aan het asfalt verder in delen van de Van Alkemadelaan. In juli is de Van Alkemadelaan bij de Oude Waalsdorperweg en de Wassenaarseweg al geasfalteerd. Vanaf september worden ook de delen tussen de Van Neckstraat en de Van Soutelandelaan en tussen de Sonderdankstraat en de Van Zaeckstraat, richting de Wassenaarseweg aangepakt. De laatste fase begint volgend jaar in januari en duurt tot mei 2007.

19 - 29 september
Van dinsdagavond 19 september tot en met vrijdag 29 september 2006 wordt gewerkt aan het middendeel tussen de twee rijbanen. De Van Alkemadelaan wordt in deze periode voor het autoverkeer niet afgesloten, maar wel versmald. Het verkeer heeft dan in beide richtingen de beschikking over één rijstrook.

2 oktober - 3 november
Van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 3 november wordt in de richting van de Wassenaarseweg het asfalt verwijderd. De parkeerstroken worden vervolgens opnieuw bestraat. Tot slot wordt het nieuwe asfalt en de belijning aangebracht. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren moet de rijbaan richting de Wassenaarseweg voor al het verkeer worden afgesloten. Het verkeer richting Wassenaarseweg wordt daarom tijdens deze werkzaamheden over één rijstrook op de andere rijbaan geleid. Het verkeer richting Scheveningen rijdt dan over de andere rijstrook.

6 november - 22 december
Van maandag 6 november tot en met vrijdag 22 december 2006 worden de laatste werkzaamheden aan de bestrating van de parkeerstroken en de trottoirs uitgevoerd. Het verkeer op de rijbaan richting de Wassenaarseweg rijdt dan over één rijstrook. Op de rijbaan richting Scheveningen kan het verkeer dan weer over twee rijstroken rijden.

Verkeersmaatregelen
Verkeer uit de zijstraten die niet op het werkterrein uitkomen, mag niet linksaf slaan. Dit om te zorgen dat het verkeer veilig in twee richtingen op één rijbaan van de Van Alkemadelaan kan rijden. Voor het verkeer uit de zijstraten die wel uitkomen op het werkterrein, wordt het eenrichtingverkeer tijdelijk opgeheven.

Meer informatie
Meer informatie over het onderhoud van de wegen in Den Haag, vindt u op de website www.denhaag.nl/wegonderhoud.