Universiteit van Tilburg 13 september 2006

Live commentaar op Troonrede op Universiteit van Tilburg

Miljoenennota door de ogen van Raaijmakers, Marks en Oelderik

Op Prinsjesdag leveren Theo Raaijmakers (hoogleraar Ondernemingsrecht UvT), Bob Marks (fiscaal firmant BDO CampsObers) en Gert-Jan Oelderik (plaatsvervangend uitgever NRC Handelsblad) commentaar leveren op de Miljoenennota. Ze doen dat in de aula van de Universiteit van Tilburg, tijdens het traditionele symposium "Na de Troonrede" georganiseerd door het dispuut Kongsi van het Tilburgs Studenten Corps St. Olof. Aan de orde komt tevens het belang en de betekenis van de inhoud van de Troonrede voor de Brabantse Ondernemer.

Balkenende III is vooral in het leven geroepen om de begroting van 2007 op te stellen. Na het zuur van de afgelopen jaren zal in de Troonrede ongetwijfeld het zoet domineren. De miljoenennota komt immers op een moment dat de economie zienderogen aantrekt. Door meevallende belastingopbrengsten - vooral de aardgasbaten leveren de ene na de andere meevaller op - zien de overheidsfinanciën er steeds beter uit. Minister Zalm denkt zelfs al aan een overschot. Volgens de minister-president kijkt Europa al weer met respect naar de prestaties van de Nederlandse economie. Dat zou dan voor het eerst in jaren zijn, want de afgelopen jaren presteerde Nederland in Europa niet best. Het jaar 2007 zou het oogstjaar voor de regeringspartijen moeten worden, het jaar met meer werkgelegenheid, meer opbrengsten, minder regels, en een dalende belastingdruk.

In dat perspectief vindt op 19 september voor de 23ste keer het Prinsjesdagsymposium plaats op de Universiteit van Tilburg. Traditiegetrouw komen de kabinetsvoornemens daar aan bod, maar ook wordt nu specifiek commentaar geleverd op de betekenis van de nota voor de ondernemer. Dat ondernemen staat centraal tijdens een masterclass voorafgaand aan de forumdiscussie, gewijd aan het thema 'slim ondernemen in Brabant'.

Aan het commentaar en discussie zullen tevens deelnemen prof. drs. G. Vianen, bijzonder hoogleraar ondernemerschap en kleine en middelgrote ondernemingen aan de UvT, Judith Ploegman, voorzitter FNV Jong en lid van de SER en Eric Berkhof, directeur-eigenaar Van Mossel groep. In de discussie zal vooral aandacht besteed worden aan de betekenis van de Troonrede voor de provincie Noord-Brabant. De discussie staat onder leiding van Koen de Regt, eindredacteur van BNR nieuwsradio.

Noot voor de pers
Het programma start om 15.00 in de aula, in het Cobbenhagenbuilding. Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met de organisatie van het symposium (Maikel Vossen 06 51 70 37 56, M.J.Vossen@uvt.nl) of persvoorlichter Pieter Siebers (013 466 20 04, P.H.C.Siebers@uvt.nl)

UvT Persbericht