Ingezonden persbericht


APS: Uitnodiging persconferentie gezondNU - misstanden ziekenhuizen 13.09.2006 / 14:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Gezondnu

Gezondnu

Dit is een origineel persbericht.

Uitnodiging persconferentie gezondNU

Verpleegkundigen overtreden massaal de wet - de verpleegkundige als dealer

Nederlandse verpleegkundigen die in ziekenhuizen werkzaam zijn, overtreden massaal de wet. Willens en wetens. Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan vijfhonderd verpleegkundigen, uitgevoerd in opdracht van het tijdschrift gezondNU. Patiënten lopen daardoor in het ziekenhuis een medicijnverslaving op.

Dinsdag 19 september krijgt u alle informatie over oorzaken en gevolgen voor de gezondheidszorg in het algemeen en de patiënt in het bijzonder. Een ziekenhuisopname zal nooit meer hetzelfde zijn.
Tijdens een persconferentie van gezondNU worden de schokkende resultaten gepresenteerd en vindt er onder leiding van Rob Oudkerk een paneldiscussie plaats. Het panel bestaat onder anderen uit Aaldert Mellema (beleidsmedewerker NU91, beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden) en Ruud Coolen van Brakel (directeur DGV, Nederlands instituut voor verantwoord medicijngebruik).

gezondNU is Nederlands grootste tijdschrift over gezondheid en lifestyle (HOI-oplage 2005: 94.629).

Locatie:
Descartes Centrum
Bolognalaan 48
3584 CJ UTRECHT
Het Descartes Centrum is gevestigd op de 11de etage van het Matthias van Geunsgebouw van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, zie voor een routebeschrijving www.umcutrecht.nl/subsite/Descartes-Centrum/Routebeschrijving/

Datum:
Dinsdag 19 september, van 10.45 tot 12.00 uur.



Ingezonden persbericht