Gemeente Meerssen


Persbericht van 10 september 2006

Samenspraakbijeenkomst dinsdag 19 september 2006 Woningbouwproject Damiaanberg te Meerssen

De gemeente Meerssen wil in samenwerking met projectontwikkelaars Heijmans Vastgoedontwikkeling en Stienstra Nouville BV woningbouw realiseren op het terrein van het voormalige klooster Damiaanberg aan de Damiaanberg en de reeds gesloopte villa aan de Lange Raarberg 36-36a te Meerssen. De gemeenteraad heeft op 27 oktober 2005 de kaders (uitgangspunten en randvoorwaarden) voor dit project vastgesteld. Het plan voorziet in vrijstaande eengezinswoningen en appartementen voor senioren. Het betreft
een uniek gebied op korte afstand van het centrumgebied van Meerssen.

Het voormalige (niet-monumentale) kloostercomplex Damiaanberg staat al lange tijd leeg en
zal volledig worden gesloopt. Het aangrenzend bosgebied met voormalige groeve en historische Protestantse begraafplaats blijft onbebouwd. De gemeente gaat bekijken hoe dit gebied bij de planvorming kan worden betrokken.

Stedenbouwkundige visies
In opdracht van het college van B&W hebben drie stedenbouwkundige bureaus (Architecten aan de Maas uit Maastricht, Engelman Architecten uit Roermond en Lancée Architecten uit Heerlen) zogenaamde `visies' opgesteld voor de toekomstige invulling van het gebied. De visies zijn geen uitgewerkte plannen, maar eerste ontwerpen voor de invulling van het gebied.

Uw mening telt: samenspraak
Nadat met de projectontwikkelaars overeenstemming is bereikt, zal het college van B&W beslissen welke visie verder wordt uitgewerkt. Daarbij willen gemeente en projectontwikkelaars rekening houden met de mening van omwonenden en andere belangstellenden en belanghebbenden.

Samenspraakbijeenkomst op 19 september
Het college van B&W nodigt omwonenden en andere belanghebbenden en belangstellenden daarom uit voor een samenspraakbijeenkomst op dinsdag 19 september 2006, aanvang 19.30 uur in gemeenschapshuis De Stip, Past. Dom. Hexstraat 10 te Meerssen. Tijdens deze bijeenkomst worden de drie visies gepresenteerd en geven de architecten toelichting op hun ontwerp. Vervolgens krijgen de aanwezigen alle gelegenheid om meningen kenbaar te maken en vragen te stellen.

Vervolg-traject
De drie visies worden met elkaar vergeleken en getoetst aan de gestelde uitgangspunten en eisen. Hierbij worden ook de reacties van de omwonenden en andere belangstellenden en belangstellenden betrokken. Het college zal uiteindelijk bepalen welk ontwerp verder wordt uitgewerkt. Het uitgewerkte plan doorloopt vervolgens de bestemmingsplanprocedure met bijhorende formele inspraakprocedure.

Visies ter inzage
Belangstellenden kunnen de drie visies van woensdag 20 september t/m dinsdag 17 oktober 2006 bezichtigen in de hal van het bestuurscentrum, Beekstraat 51 te Meerssen (op werkdagen van 9.00-17.00 uur). Tijdens deze periode kunnen ook schriftelijke reacties worden ingediend. Meer informatie is verkrijgbaar bij de afdeling Bouwen & Milieu. Info@meerssen.nl.