Llink


Vrijwillig aan de wielklem
Een duurzame uitdaging voor een dappere familie in LLinke Soep

Verbeter jezelf, begin bij de wereld! In het crossmediale magazine LLinke Soep gidsen Froukje Jansen en Edo Brunner de kijker door de wereld van voeding, energie en lifestyle en bieden alternatieven met een groen randje. In de rubriek 'Big Bother' volgen we deze uitzending de familie Van Sligtenhorst uit Kockengen. Zij mogen een week lang niet vervoerd worden per auto. Kortom: de wielklem gaat erom. En dat is even wennen als je in geen 20 jaar meer in een trein hebt gezeten, en het stof van je fiets moet afblazen. LLinke Soep op TV is dinsdag 19 september om 21.20 te zien op Nederland 3.

En wist je dat je naast rood, wit en geel goud ook groen goud hebt? In LLinke Soep een reportage over dit eerlijk gewonnen edelmetaal; sinds een maand is dit groene goud ook in ons land verkrijgbaar en Edo brengt een bezoek aan de importeur.

Dat brood gezond is weten we allemaal, maar welk brood is nu lekkerder? Biologisch brood van de natuurvoedingswinkel, waar je soms een paar straten voor om moet rijden of een volkoren broodje van de warme bakker om de hoek? Met vier verschillende soorten volkoren brood ging Edo naar de sportschool. En het panel, vijf fanatieke gezondheidsfreaks, gaven hun 'ongezouten' mening.

Ook de studenten van ons testteam zijn verrast. Zij worden van hun bed gelicht en krijgen bezoek van Froukje, die in de vroege ochtend eieren voor hun bakt. Maar welk ei vinden ze nou het lekkerst op een lege maag en met een kater in de kop?

Daarnaast vertelt Youri Mulder in de rubriek 'Hoe Groen Is...' wat zijn ideeën zijn over een bewuster leven. Maar wat doet hij er nu zelf eigenlijk aan? Is Youri iemand van veel woorden en weinig daden?

LLinke Soep op radio, tv en internet.
Radio 1: iedere vrijdag om 20.00 uur.
Nederland 3: dinsdag 19 september, dinsdag 3, 10, 24 oktober, dinsdag 7, 14, 28 november, dinsdag 12 en 19 december om 21.20 op Nederland 3. Internet: begin september

LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html