Gemeente Hoogeveen


15 september 2006

Afzender: college van b en w

Startbijeenkomst project ontwikkelingsvisie stadscentrum Project voor een kloppend hart van Hoogeveen

In de Tamboer is dinsdag 19 september de aftrap van de vorming van een ontwikkelingsvisie over het centrum van Hoogeveen. Samen met bedrijven, inwoners van Hoogeveen en allerlei organisaties wordt een plan gemaakt voor een aantrekkelijk stadscentrum.

De aftrap van de visievorming is op dinsdag 19 september vanaf 16.45 uur in theater- en congrescentrum De Tamboer. De direct-betrokkenen hebben inmiddels een uitnodiging gekregen. Maar inwoners van de gemeente Hoogeveen die interesse hebben, zijn ook van harte uitgenodigd.

Om 17.00 uur begint wethouder Wietze van der Zwaag met een welkom. Hij informeert de aanwezigen over de aanleiding en het doel van het project. En hij licht de interactieve manier van werken toe, want inwoners, ondernemers en belangenorganisaties worden nauw betrokken. Daarna wordt de nieuwe website van het project gepresenteerd. Verder worden de eerste resultaten getoond van de onlangs gehouden publieksenquête over de plaats van de wekelijkse markt. Tot slot is er voor iedereen (tot ongeveer 18.30 uur) een hapje en een drankje.

Hoogeveen heeft een uniek stadscentrum. Neem bijvoorbeeld de langgerekte Hoofdstraat, de stijlvolle Cascade en de prima bereikbaarheid. Maar om te behouden moet je ook veranderen. Daarom gaat de gemeente samen met Hoogeveen werken aan een visie op het stadscentrum. Het centrum moet ook in de toekomst het kloppend hart zijn van de regio, levendig en aantrekkelijk. Daarom maakt Hoogeveen een ontwikkelingsvisie voor het stadscentrum, met bijdragen van bewoners, gebruikers en andere betrokkenen. Deze visie moet markt en overheid inspireren tot vruchtbare investeringen.