GroenLinks

GroenLinks ontvangt jongeren op Prinsjesdag

15 september 2006

GroenLinks ontvangt op Prinsjesdag een promotieteam van allochtone jongeren (Pashja) uit 's-Hertogenbosch. GroenLinks en Pashja willen op Prinsjesdag aandacht vragen voor het gebrek aan stageplaatsen in het VMBO en MBO voor allochtone jongeren en de grote uitval van leerlingen die dat tot gevolg heeft.

De hele dag is Pashja te gast bij de fractie van GroenLinks en kunnen ze alle gebeurtenissen op en rond het Binnenhof op de voet volgen. Voorafgaand aan de troonrede zullen ze in gesprek gaan met Kamerlid Naïma Azough en de Bossche wethouder Bart Eigeman (GroenLinks). GroenLinks luistert op Prinsjesdag niet alleen naar de Koningin, maar vooral ook naar jongeren.

De hele dag zullen de jongeren zo veel mogelijk zelf verslag doen van hun activiteiten, door het maken van foto's en video's en door het bijhouden van een weblog. Dit alles wordt gepubliceerd op de site van de Linkse Lente (http://www.linkselente.nl).

PROGRAMMA:

10:45 ontvangst
11:00 rondleiding door de Tweede Kamer
11:30 ontmoeting met GroenLinks-kamerlid Naïma Azough (Dreeskamer) 12:00 volgen van Prinsjesdag op TV, aansluitend aanwezig zijn bij presentatie Miljoenennota in Tweede Kamer en "nababbel" over troonrede

«

Word lid!