GGD Zuidhollandse Eilanden


PERSBERICHT
Spijkenisse, 17 augustus 2006

Serie bijeenkomsten voor chronisch zieken en/of gehandicapten

Met mij gaat het goed! is een serie bijeenkomsten voor mensen woonachtig te Spijkenisse met een chronische ziekte of handicap. Tijdens deze bijeenkomsten leer je op een positieve manier om te gaan met je ziekte en/of handicap. De bijeenkomsten worden geleid door een medewerker van de GGD en een ervaringsdeskundige. Inmiddels is deze serie bijeenkomsten al drie keer gegeven, in 2003, 2004 en 2005 en alle keren door de deelnemers positief geëvalueerd. Reden om opnieuw een serie te starten.

Citaat cursist: Ik heb nu geleerd dat ik het moet zeggen wanneer er iets is en er niet over moet klagen en als mensen dat niet accepteren, nou dan houdt het gewoon op. Ik praat wat gemakkelijker met anderen over mijn ziekte, ik durf vaker nee te zeggen.
Vragen die aan bod komen zijn:
Wat kan ik zelf doen om positief met mijn ziekte om te gaan? Hoe kan ik aan anderen beter aangeven hoe ik me voel? Hoe kan ik het beste met stressvolle situaties omgaan? Waar ligt mijn grens?
Een introductiebijeenkomst vindt plaats op dinsdagochtend 19 september 2006 om 10.00 uur bij de GGD in Spijkenisse. Geïnteresseerden krijgen op deze ochtend meer informatie over de serie bijeenkomsten en kunnen kennismaken met de leidsters. Een deelnemer aan de vorige serie zal vertellen hoe hij/zij de bijeenkomsten heeft ervaren. De serie omvat in totaal 10 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst start op dinsdagmiddag 26 september 2006 en duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats op de GGD Zuidhollandse Eilanden, Van Hogendorpstraat 50 te Spijkenisse. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Voor informatie en/of aanmelding voor de introductiebijeenkomst en/of voor de serie bijeenkomsten kunt u bellen met de GGD Zuidhollandse Eilanden, T (0181) 65 24 55. De serie bijeenkomsten Met mij gaat het goed! is onderdeel van het lokaal gezondheidsbeleid "Voel je goed in Spijkenisse". De gemeente Spijkenisse heeft dit beleid op interactieve wijze samen met (zorg)instellingen, burgers en raadsleden tot stand gebracht.

Citaat cursist: Ik ben een paar keer naar een psycholoog geweest. De onderwerpen van de cursus kwamen me daarom bekend voor, het was een soort opfrisser. Maar als ik de cursus destijds had gevolgd, had ik de gesprekken met de psycholoog niet nodig gehad.