Gemeente Assen


Actueel

Raad aan tafel

Assen, 23 augustus 2006

Wie is de man die bij u het vlees snijdt? En wie is de man of vrouw die binnenkort aan uw keukentafel de toekomst van Assen bespreekt? Niet met het mes op tafel maar open en belangstellend naar uw ideeën over de toekomst van uw stadAls u dat wilt schuift een van de raadsleden binnenkort bij u aan.

In september worden in het kader van 'Assen Koerst, de toekomstvisie van de gemeente Assen voor 2020' een aantal stadsdebatten gehouden in het Drents Museum. De inwoners worden uitgenodigd om mee te praten over de plannen van de gemeente voor de komende vier jaar.

De gemeente vindt het belangrijk te weten hoe de inwoners over de toekomst van hun stad denken. Om daarachter te komen worden de stadsdebatten georganiseerd. Maar niet iedereen is in staat om daaraan deel te nemen. Soms kan het plezieriger zijn om vis à vis in een besloten gezelschap van gedachten te wisselen. In dat geval schuiven de raadsleden graag bij u aan tafel aan. Om uw gedachten en ideeën te horen over de ideale toekomst. Vanzelfsprekend zijn alle ideeën welkom en wegen ze mee in de besluitvorming. Want de toekomst van de stad raakt ons allemaal.

Proef het nieuwe motto 'Assen ook uw stad?' en nodig bijvoorbeeld Jaap Kuin uit voor een hap zuurkool, prik een sateetje met Inge Eshuis of kauw aan een karbonaadje met Agnes Klinkenberg. Of een ander gerecht met weer een ander raadslid, u bepaalt het zelf. Hoe wilt u dat de stad er in 2020 uitziet: volop bedrijvigheid? Of juist rust, ruimte en natuur? Vertel het ze aan tafel! Uitnodigingen kunnen tot 4 september gericht worden via assenkoerst@assen.nl of per telefoon: 366555.

Assen Koerst organiseert een vijftal stadsdebatten, waarin de volgende thema's aan de orde komen: Assen Groeistad; Cultuur en Evenementen; Natuur en Water; Kennis, economie en arbeidsmarkt en Assen leef-, woon- en zorgstad. De debatten worden gehouden op 19, 20, 26, 27 en 28 september. De debatten worden afgesloten met een slotdebat op 17 oktober. Tijdens dat debat worden de conclusies getrokken over de koers die de gemeente de komende jaren gaat volgen.