Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Inspiratiebijeenkomst lasertechnologie 29-8-2006

Syntens Arnhem, het Laser Applicatie Centrum en bureau Van der Meer & Van Tilburg organiseren op 19 september 2006 een inspiratiemiddag moderne lasertechnologie voor het Oost-Nederlandse bedrijfsleven. Met deze inspiratiebijeenkomst willen zij de onvermoede mogelijkheden van moderne lasertechnologie voor de health- en foodsector en de creatieve industrie laten zien.

Uit recent onderzoek van Van der Meer & Van Tilburg, Syntens, het Laser Applicatie Centrum en de Universiteit Twente blijkt dat veel bedrijven niet goed de mogelijkheden kennen van fotonica (lasertechnologie) voor hun bedrijf. Dat komt vooral omdat het zo'n breed begrip is. De drie partijen organiseren daarom een inspiratiebijeenkomst over mogelijke toepassingen van lasertechnologie. Onderdeel van deze bijeenkomst is ook de opvolging voor bedrijven die hun ideeën willen uitwerken.

De inspiratiemiddag Moderne lasertechnologie is op 19 september 2006 bij Papendal in Arnhem. De bijeenkomst is specifiek bedoeld voor Oost-Nederlandse mkb-ondernemers in de sectoren health, food en de creatieve industrie. Verschillende sprekers vertellen over de technologie, de ontwikkelingen en de praktijkcases. Daarnaast is er gelegenheid om informeel met elkaar en de organisatoren van gedachten te wisselen. Aanmelden kan bij Max van Leeuwen, Syntens Arnhem via
026-750 17 50.

Slechts weinig technologieën kennen een zo snelle verspreiding als lasertechnologie, ook wel: fotonica of engineered light. Gebaseerd op een voorspelling van Einstein uit 1916 werd in 1960 de eerste laser gebouwd. Sindsdien heeft de technologie de wereld veroverd. Wij kennen allemaal voorbeelden uit de praktijk, zoals de cd-speler of het laseren van ogen. Steeds meer toepassingen komen nu binnen het bereik van het bedrijfsleven. Ook in de health- en foodsector en in de creatieve industrie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur Paul Hartgers van het LAC, 06-55 18 86 39.

Reageren: info@lac-online.nl