Politie Flevoland

Politie zoekt getuigen mishandeling

Dronten, 19-09-2006 o De politie in Dronten is op zoek naar getuigen van een mishandeling, die zaterdagavond plaatsvond in Dronten. Aan de Educalaan ter hoogte van het fietspad Knip zou een man van 46 jaar uit Dronten mishandeld zijn door twee of meerdere onbekende mannen. De politie is druk doende met het oplossen van dit misdrijf en is daarom op zoek naar getuigen.
De man fietste samen met vier anderen vanuit het centrum richting brug de Knip. In de buurt bij de sporthal maakte de man een opmerking over harde muziek, die uit een witte geparkeerde auto kwam.Vervolgens vervolgden de fietsers hun weg, waarna de onbekende verdachten achter het slachtoffer aanrenden en er en woordenwisseling ontstond, gevolgd door mishandeling van de man op de fiets.
Daarbij liep het slachtoffer ernstig letsel op. Hij werd overgebracht naar het Sint Jansdal ziekenhuis, waar hij ter observatie moest blijven en moest worden geopereerd. De verdachten gingen er vermoedelijk vandoor in twee verschillende wagens en zijn richting centrum gereden. Het ging waarschijnlijk om een witte bestelauto en een rode personenauto.
De politie heeft de zaak in onderzoek, maar roept de hulp van getuigen in. Wie zaterdagavond tussen zeven en tien 's avonds in de buurt van de Educalaan iets gezien heeft wat met deze zaak te maken heeft, of die informatie heeft over de wegrijdende auto's, wordt verzocht te bellen met de politie in Dronten, op telefoonnummer 0900-8844 of inlichtingen verstrekken op het politiebureau aan het Gangboord 62. Anoniem een melding doen kan ook op Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.