Politie Gelderland-Zuid

Meerdere aanhoudingen tijdens Wijchense kermis

Agente mishandeld

Wijchen, 19-09-2006 o De politie heeft maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag een aantal aanhoudingen verricht op en rond de Kasteellaan tijdens de Wijchense kermis.

Surveillerende agenten zagen maandagavond bij een café aan de Sterrebosweg dat portiers een 40-jarige Wijchenaar achterna renden en uiteindelijk vastpakten. Ook een 48-jarige man uit Wijchen werd door de portiers en enkele omstanders tegengehouden. Beide mannen hadden ruzie gemaakt in het café. Volgens getuigen zou de 40-jarige Wijchenaar de 48-jarige geslagen hebben. Andere agenten die ook rond de kermis surveilleerden boden assistentie. Beide mannen zijn aangehouden wegens ordeverstoring en mishandeling.

Een 32-jarige Wijchenaar is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in verband met belediging van politieagenten en openbare dronkenschap. Deze man riep allerlei verwensingen naar hen toe. Nadat hij dit lange tijd bewust bleef herhalen hielden ze hem aan.

Surveillerende agenten, belast met toezicht tijdens de kermis, zagen een man wildplassen. Toen zij hem daarop wilden aanhouden bemoeiden meerdere mensen zich ermee, blijkbaar om de wildplasser te helpen. Er ontstond tumult waarbij de agenten pepperspray moesten gebruiken. Een 48-jarige Wijchenaar werd aangehouden omdat hij de politieagenten hinderde. Tijdens die aanhouding kwam een 33-jarige vrouw tussenbeide. Zij verklaarde dat het haar man was en dat ze het met de aanhouding niet eens was. Vervolgens trok zij aan de haren van een agente en sloeg haar meerdere keren in het gezicht. In het tumult verdween deze vrouw weer in de menigte.
De 48-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau. Even later meldde zich een vrouw bij het politiebureau en vroeg naar haar man. De agente die mishandeld was herkende haar onmiddellijk als de vrouw die haar geslagen had. De 33-jarige Wijchense is daarop aangehouden. (03)