Ingezonden persbericht

Persbericht

september 2006

Boek De essentie van netwerken verschenen

Ontwikkel je eigen netwerkstijl

Golfen met belangrijke personen en netwerkborrels aflopen om opdrachten binnen te slepen. Dat is het clichébeeld van netwerken. Geen wonder dat veel mensen denken dat netwerken niets voor hen is. Terwijl een goed netwerk zoveel deuren kan openen. Het is dus hoog tijd dat naast dit clichébeeld ook andere beelden van netwerken worden gezet. Want er is niet één manier van netwerken, er zijn vele manieren, zoveel als er mensen zijn.

De essentie van netwerken laat zien hoe je je eigen netwerkstijl ontwikkelt. De belangrijkste regel: doe nooit iets omdat je denkt dat het moet. Netwerken werkt alleen als je doet wat je leuk vindt. Zo maak je anderen enthousiast en kun je hen aan je binden. Dit boek helpt je in kaart te brengen wat jij anderen te bieden hebt, hoe je netwerk er op dit moment uitziet en hoe je het op een natuurlijke manier kunt uitbreiden. Alle facetten van het netwerken worden geïllustreerd met originele voorbeelden. Niet zozeer om letterlijk op te volgen, maar meer als bron van inspiratie voor jouw persoonlijke aanpak. Want als je kiest voor je eigen stijl, bouw je op een prettige, ongedwongen manier een netwerk dat staat als een huis.

Auteur
Ria de Jong is tekstschrijver en zelfstandig ondernemer. Het ondernemerschap heeft haar tot netwerkervaringsdeskundige gemaakt. Ze ontdekte dat ook introverte mensen zoals zijzelf een manier van netwerken kunnen ontwikkelen waarbij ze zich prettig voelen. Met dit boek biedt zij praktische steun aan professionals die op zoek zijn naar een eigen stijl van netwerken een netwerkstijl waarbij ze zichzelf kunnen blijven.

Titelgegevens

Titel: De essentie van netwerken

Ondertitel: Ontwikkel je eigen netwerkstijl

Auteur: Ria de Jong>

ISBN: 90 5261 549 7

Prijs: 19,95 euro

Aantal pagina's: 160

Sdu Uitgevers is een uitgeverij van vakinformatie voor professionals met circa 750 medewerkers in dienst. De informatie wordt geleverd in verschillende vormen, waaronder ook een flink aantal online uitgaven. Belangrijke doelgroepen zijn professionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met overheids- en juridische informatie, zoals advocaten, notarissen, beleidsmedewerkers en (juridische) adviseurs. Daarnaast voorziet Sdu Uitgevers onder andere de bouw-, ICT- en industriesector van praktische vakinformatie. Onder de naam Academic Service brengt Sdu Uitgevers ook toonaangevende management- en educatieve boeken op de markt.