Gemeente Voorschoten

Persberichten - Burgemeester Staatsen fietst naar zijn werk Uitgebracht op: dinsdag 19 september 2006

De Week van de Vooruitgang leeft bij de gemeente Voorschoten. Burgemeester J.M. Staatsen gaf symbolisch gehoor aan de oproep van de gemeenteraad om op maandag 18 september, de landelijke Fiets naar je werk-dag, met de fiets naar het gemeentehuis of het Uitvoerend Bedrijf te komen.

De afstand van zijn huidige woonplaats Den Helder naar Voorschoten is te groot om met de fiets te overbruggen, maar de heer Staatsen is een enthousiast fietser en wilde de oproep toch ondersteunen. Hij liet de pedalen daarom nog even draaien in het Burgemeester Berkhoutpark.

Een speciale commissie, bestaande uit de raads- en commissieleden Peter Jongste (D66), Patricia Kortekaas (CDA), Monique Lamers (GroenLinks) en Jan-Paul Middelburg (PvdA), gaf de burgemeester een warm onthaal met een roos en een bedankbriefje. Deze werden ook uitgedeeld aan de drie wethouders en alle medewerkers die op de fiets kwamen. Bovendien legde de commissie de fietsers vast op de gevoelige plaat. Een collage van alle fotos komt op posterformaat in het gemeentehuis.

In de Week van de Vooruitgang wordt aandacht gevraagd voor duurzame mobiliteit. Naast de Fiets naar je werk-actie gebeurt er nog meer in de gemeente tijdens de Week van de Vooruitgang. Vrijdag 22 september maakt wethouder W.H.B. van Dunné op de R.K. Basisschool de Regenboog kennis met Victor, het opvallende groene mannetje dat zich inzet voor de veiligheid van kinderen op weg naar school en tijdens het buitenspelen. Ook ontvangt hij de groene stappen die de leerlingen in de Week van Vooruitgang hebben verzameld. Kinderen in 200 landen verzamelen groene stappen voor een symbolische reis via alle deelnemende landen naar Nairobi, Kenia. Daar wordt dit jaar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties gehouden. De verzamelde voetstappen worden daar aangeboden aan de deelnemers van de klimaatconferentie. De kinderen laten hiermee zien dat zij bezorgd zijn over de ingezette klimaatverandering. Per dag dat leerlingen in de Week van de Vooruitgang te voet of per fiets naar school zijn gekomen, verdienen zij een groene stap. Op vrijdagavond 22 september vindt ten slotte in de muziektent op het Treubplein een debat plaats over parkeren in het centrum van Voorschoten. Het debat start om 19.30 uur en een ieder is van harte welkom om mee te doen.

Meer informatie:
Patricia Kortekaas
Telefoon: (071) 5610559


- einde bericht -