Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (19/9)

TILBURG, 19 september 2006

Drugsgebruiker aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 23.00 uur een 34-jarige Tilburger opgepakt nadat hij twee huisgenoten bedreigd had en diverse huisraad vernield had. De verdachte, een drugsgebruiker en een bekende van de politie, had tijdelijk onderdak gekregen bij een 37-jarige vriend en diens moeder in een woning in de wijk Theresia. Er waren spanningen ontstaan toen moeder sinds de komst van de nieuwe bewoner spullen in huis begon te missen. Gisteravond escaleerde het waarbij de verdachte onder andere een stereotoren, een stoel, een televisie en een bovenlicht van een deur vernielde. Ook bedreigde hij zijn vriend en sloeg hem in zijn gezicht. Ook gooide hij met een injectienaald. Deze werd door de agenten teruggevonden in de rugleuning van de bank. De verdachte, die onder invloed was van vermoedelijk drugs, werd, terwijl hij zich hevig verzette, aangehouden en ingesloten.

Politie onderzoekt oorzaak brand in tuincentrum

TILBURG: Vannacht is omstreeks 02.45 uurbrand uitgebroken in een tuincentrum aan de Conservatoriumlaan. Op het moment dat de agenten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen uit het dak. Onder meer het kantoorgedeelte heeft brandschade. De brandweer heeft de brand geblust. De politie houdt naar aanleiding van de bevindingen van de brandweer, rekening met brandstichting. De politie heeft vannacht de buurtbewoners wakker gemaakt en geadviseerd de ramen en deuren te sluiten. Ook hebben de dienders navraag gedaan of er verdachte zaken gezien waren. Dit leverde echter geen informatie op. De technische recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Op 26 maart 2006 heeft ook brand gewoed in hetzelfde pand, toen was de brand ontstaan doordat potten met korrels tegen een verwarmingsketel met waakvlam hadden gestaan. Deze potten waren toen gaan branden.

Bromfiets gestolen in Moergestel

MOERGESTEL: Gistermorgen is tussen 05.15 en 07.00 uur vanaf de oprit van een woning aan de Lathouwer de bromfiets van een 16-jarig meisje gestolen. Terwijl het meisje kranten aan het bezorgen was, heeft een onbekende de bromfiets gestolen. Het gaat om een Gilera Runner, de kleur van het frame is mat zwart met rood. Het verzekeringsplaatje is DWG967.

Rijder onder invloed opgepakt na aanrijding

TILBURG: Gisteravond heeft de politie een 38-jarige Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed. De Tilburger, die 295 ugl blies, was omstreeks 21.30 uur betrokken bij een verkeersongeval op de kruising van de Ringbaan Zuid. Hij wilde met zijn auto vanaf de Ringbaan Zuid, links af de Laarstraat in rijden. Op dat moment werd hij aangereden door een auto bestuurd door een 19-jarige Tilburger. Deze auto reed over de Ringbaan Zuid in de richting van de Ringbaan West. Deze bestuurder heeft vermoedelijk het rode verkeerslicht genegeerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Insluiper steelt laptop en mobiele telefoon uit studentenwoning

TILBURG: Maandagavond heeft een dief kans gezien om uit een kamer van een studentenhuis aan de Spoorlaan een laptop en een mobiele telefoon te stellen. De eigenaar van deze spullen, een 26-jarige student, was gisteravond in de keuken een maaltijd aan het bereiden. Hij had het raam van zijn kamer open laten staan. Vermoedelijk is de dief via het dakterras door het openstaande raam de kamer in geklommen, waarna hij de laptop en de telefoon van de student heeft weggenomen.

De politie in Tilburg waarschuwt regelmatig studenten om niet te laks te zijn met het afsluiten van ramen en deuren. Ook komt het regelmatig voor dat dieven zich uitgeven voor bezoekers van medebewoners en daardoor ongestoord hun gang kunnen gaan. Op de website www.politiemwb.nl zijn meer preventietips te vinden.

Winkeldievegge aangehouden met gestolen condoom

TILBURG: Gisteravond is in een supermarkt op de Jan Heijnstraat een 23-jarige Tilburgse betrapt op de diefstal van een pakje Durex Play condooms. De dievegge had een pakje Durex Play uit een stelling genomen en was daarmee naar de wijnafdeling gelopen. Daar haalde ze de condooms uit de verpakking en stak deze in haar broekzak. Nadat zij de kassa gepasseerd was, is zij door een beveiligingsbeambte aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

Auteur: Willem van Hooijdonk