Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 19 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 19-09-2006

Inbraak sanitairbedrijf

Purmerend, maandag 18 september 2006, 16:22 uur.

De politie onderzoekt een inbraak die plaatsvond op zondagmiddag rond zes uur bij een sanitairbedrijf aan het Volume. De hoofdingang, de deur van de hal naar de winkel en de deur naar het kantoor werden op grove wijze opengebroken. Een fototoestel, beeldschermen en een navigatiesysteem werden meegenomen. Ook uit een naastgelegen tegelbedrijf, dat via dezelfde ingang toegankelijk is, werden enkele goederen weggenomen. De inbrekers zijn vermoedelijk gestoord in hun bezigheden en gevlucht door een nooduitgang toen de eigenaar, die een alarmmelding had gekregen, arriveerde. Diverse goederen die waren klaargezet werden achtergelaten. De afdeling Forensische Opsporing van de politie doet onderzoek naar de sporen.

Bromfietscontrole

Zaandam, maandag 18 september 2006, 17:09 uur.

De politie heeft maandagmiddag op de Provincialeweg een bromfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 61 voertuigen aan een controle onderworpen. Negen voertuigen gaven teveel vermogen op de rollenbank. Eén voorrem deed het niet, er reed iemand zonder helm en een ander had geen certificaat. Drie bestuurders werden beboet omdat zij het rode verkeerslicht negeerden en eentje omdat hij het certificaat niet op eerste vordering kon tonen.

Meisje geslagen met ketting

Edam, maandag 18 september 2006, 20:26 uur.

De politie onderzoekt een mishandeling op de Langemeerstraat waarbij een 16-jarig meisje uit Monnickendam met een fietsketting zou zijn geslagen. Twee groepen jongeren zouden ter hoogte van school De Delta iets naar elkaar hebben geroepen waarna een jongen uit een groep kwam en het meisje met een ketting enkele malen zou hebben geslagen. Het zou gaan om een ongeveer 17-jarige jongen met Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij droeg een blauw T-shirt met gele letters en verdween na de mishandeling op een brommer. Het meisje liep door de mishandeling een bloedlip en een afgebroken tand op. De politie van het wijkteam Edam-Volendam verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Met bierfles op de snorfiets

Zaandam, maandag 18 september 2006, 21:28 uur.

Politiebikers hebben een 19-jarige snorfietser uit Zaandam aangehouden die onder andere een stopteken negeerde. De agenten gaven de man op de Nicolaasstraat een stopteken omdat hij zonder licht reed. De man die met een geopend bierflesje in de hand reed stopte niet en reed tegen de politiefietsen aan. De achterrem van het voertuig werkte niet en de bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Een blaastest wees uit dat de verdachte niet (teveel) had gedronken. De snorfiets blijft aan het bureau voor technisch onderzoek en de Zaandammer werd na verhoor heengezonden.

Schilder door het lint

Broek in Waterland, maandag 18 september 2006, 12:23 uur.

De politie heeft op de Laan een 38-jarige man uit Hoorn aangehouden als verdachte van vernieling en mishandeling. De man was bezig met schilderswerkzaamheden toen hij om onbekende reden helemaal door het lint ging. De man vloog een vrouw aan, gooide met meubilair en sloeg deuken in een voordeur. Omstanders die de man probeerden te kalmeren werden geschopt en geslagen. Te hulp geroepen agenten konden met veel moeite en hulp de man uiteindelijk in de boeien zetten en naar het politiebureau brengen. De verdachte, die vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Inbraak woning

Zaandijk, dinsdag 19 september 2006, 07:16 uur.

De politie onderzoekt inbraken in twee woningen op de George Gershwinstraat waarbij men is binnengekomen door een gaatje te boren in een raam. De draairamen bevonden zich aan de tuinzijde op de begane grond. Eenmaal binnen werden diverse ruimtes doorzocht. Er werden in beide woningen diverse goederen weggenomen waaronder een portemonnee, fototoestellen, een computer en ongeveer 30 Mexicaanse armbandjes. Op de Claude Debussystraat werd eveneens ingebroken in een woning. Hier werd een gaatje in een tuindeur geboord. Door het gat kon de sleutel worden omgedraaid en de deur geopend. Hier werd uit de woning telefoons en een portemonnee weggenomen. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de achtergelaten sporen.

Getuigen aanranding gezocht

Purmerend, dinsdag 19 september 2006, 11:30 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding die dinsdagochtend even voor negen uur plaats vond op de Gorslaan, voor de brandweergarage. Een 15-jarig meisje dat in de richting van de Waterlandlaan fietste werd daar vastgepakt door een man die net uit een auto was gestapt. Doordat zij het op een gillen zette en zich kon losrukken wist zij met haar fiets weg te komen. De recherche van Purmerend wil graag in contact komen met getuigen. Met name een vrouw met een fiets die na het incident nog aan het slachtoffer vroeg hoe het met haar ging wordt verzocht te bellen via 0900-8844.