Politie Gelderland-Zuid

Verdachte gebeurtenis in Ammerzoden

Politie ziet geen reden voor paniek

Ammerzoden, 19-09-2006 o Vrijdagmiddag 15 september kwamen bij de politie een tweetal meldingen binnen dat een inzittende van een rode personenauto zich op de Pater Veldmanlaan in Ammerzoden verdacht gedroeg. Een 9-jarig meisje fietste daar over het trottoir en zag een rode auto staan met waarschijnlijk een Belgisch kenteken. Toen het meisje de auto passeerde stapte een vrouw uit die vervolgens achter het meisje aan begon te lopen. Daarbij heeft de vrouw niets gezegd of geroepen. Ook is het meisje niet door de vrouw beetgepakt.

Het meisje is daarop weggefietst en vertelde het verhaal op school. De directie van de school stelde vervolgens de politie in kennis. Van de tweede melding is geen slachtoffer bekend geworden. Mogelijk gaan beide meldingen over hetzelfde incident.

De politie van team Bommelerwaard heeft direct na de melding de omgeving afgezocht naar de rode auto maar heeft die niet meer aangetroffen.
De politie benadrukt dat het gedrag van de vrouw weliswaar verdacht lijkt maar dat van enig strafbaar feit op dit moment nog niets gebleken is.
De politie vraagt wel om alert te zijn en bij het constateren van soortgelijk verdacht gedrag direct de politie te waarschuwen. Overigens heeft de politie contact gelegd met een politiekorps in Brabant waar enkele maanden geleden een dergelijk voorval plaatsvond. Het is overigens niet zeker dat er enig verband is tussen beide incidenten.
(03)